mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2024 m-EAT-ing.pl wykonanie eball
dynia sezonowe produkty

mEATing sezonowo - dynia i gruszka

2014-08-22
W sklepach pojawiają się już jesienne produkty - przede wszystkim gruszki oraz dynie. Nam ślinka cieknie na myśl o kremie z dyni lub powidłach gruszkowych :) A dlaczego warto jeść sezonowe produkty? Sezonowe owoce i warzywa to prawdziwy dar natury - grzech nie spróbować! Są one bogatsze w niezbędne substancje odżywcze które są zdrowe i naturalne. Obok takich zalet jak witaminy sezonowe produkty są po prostu smaczne! Świeże i pachnące przekonają każdego niejadka. Najlepiej nie przetwarzać ich termicznie jednak w każdej postaci są dobre dla naszego zdrowia. Dynia jest niskokaloryczna, zapobiega nowotworom oraz wpływa pozytywnie na układ krążenia. Natomiast jedna gruszka zaspokaja ok. 15% diennego zapotrzebowania organizmu na błonik, witaminę C oraz witaminę K. Poza tym, antyoksydanty zawarte w gruszkach wzmacniają odporność, dodają energii i poprawiają wygląd skóry. Smacznego!