mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
© 2017 m-EAT-ing.pl wykonanie eball

Aktualności

 
Warsztaty kulinarne - Most Kultury - lipiec 2017 26 czerwca 2017
Czerwcowa "Kuchnia na zielono" już za nami. W lipcu będzie dominował kolor czerwony w naszym menu. Zapraszam do zapisywania się na warsztaty kulinarne.
 
Warsztaty kulinarne - Most Kultury - czerwiec 2017 29 maja 2017
I juz po raz trzeci mam ogromną przyjemność współpracować z Centrum Kultury w Lublinie i poprowadzić dla Was warsztaty kulinarne na Moście Kultury! Zapraszam już teraz do zapisywania się na czerwcowe warsztaty - niedziele: 11, 18 i 25 czerwca.
 
B jak bÓrger - warsztat kulinarny dla mięsożerców powraca 5 kwietnia 2017
Kolejny mega smaczny warsztat dla mięsożerców - zrobimy współnie i zarazem samodzielnie (bo na indywidualnym stanowisku) burgery, jakich nie dostaniesz w restauracjach i burgerowniach. Sprawdź teraz szczegóły i zapisz się - tylko 10 miejsc jest dostępnych!
 
Kuchnia regionalna Lubelszczyzny w nowoczesnym wydaniu - 1 kwietnia 23 marca 2017
Weekend ze smakami Roztocza - czyli warsztaty kulinarne mEATing w Lipowcu na Roztoczu. Wspólnie z właścicielami Agroturystyki "Brzozowy Dworek" zapraszamy do pobytu w tym urokliwym miejscu połączonym z warsztatami kulinarnymi pt. "Kuchnia regionalna Lubelszczyzny w nowoczesnym wydaniu".
 
Istnieje także możliwość udziału w samych warsztatach kulinarnych - koszt udziału w samych warsztatach wynosi 189 zł.
 
Warsztaty kulinarne w marcu / kaczka i podwodne smaki już 18 marca! 15 lutego 2017
Powracają warsztaty kulinarne, na które długo czekaliście. Już 18 marca w Lublinie dwa pyszne warsztaty kulinarne: Kaczka kaczce nierówna oraz Podwodne smaki: śledzie, mule, kalmary, ośmiorniczki. Czyli dla każdego coś dobrego!
 
Jesień w kuchni - warsztaty kulinarne mEATing w ramach Restaurant Week w Lublinie 19 października 2016
Restaurant Week oraz mEATing - warsztaty kulinarne mają ogromną przyjemność zaprosić Was na wyjątkowe wydarzenie kulinarne organizowane podczas jesiennej edycji Lublin Restaurant Week.
Na warsztacie dowiecie się jak przygotować kaczkę i drób aby była zawsze soczysta, krucha i zarazem delikatna. Nauczycie się nowych technik kulinarnych. Poznacie jak dobierać dodatki do tego typu mięsa. Zaskoczymy Was nietuzinkowymi połączeniami smakowymi. A wszystko to w temacie przewodnim = jesieni w kuchni. Odkryjemy bogactwo tego, co mamy dostępnego na jesień... i nie tylko.
 
Słodycz Mostu Kultury 29 lipca 2016
A w sierpniu zapraszam na kolejne warsztaty kulinarne na Moście Kultury w Lublinie. Tym razem we wszystkie niedziele sierpniowe zagoszczą słodkości.
 
Lipcowe warsztaty kulinarne na Moście Kultury w Lublinie 27 czerwca 2016
Kolejne bezpłatne warsztaty kulinarne na Moście Kultury przed nami. Tym razem w lipcu motywem przewodnim będzie... "M... jak mięso". Zapraszamy wszystkich mięsożerców do zapisywania się.
 
Warsztaty kulinarne na Moście Kultury w Lublinie - Kasza rządzi 6 czerwca 2016
Cantrum Kultury w Lublinie ponownie zaufało mi i tym samym startujemy z warsztatami kulinarnymi na tzw. Moście Kultury. 
 
Kaczka i bÓrgery powracają 7 marca 2016

Pytaliście kiedy będą znowu warsztaty z burgerów i kaczki? No to powracamy na wiosnę z tymi tematami! Przepyszna kaczka na trzy sposoby oraz soczyste burgery, których nie dostaniecie w żadnej lubelskiej restauracji!

 
Kobiety są z Wenus... i gotują - warsztat kulinarny 8 marca 29 lutego 2016
8 marca - Dzień Kobiet! Jakże inaczej tego dnia nie świętować jak przy pysznym jedzeniu w towarzystwie innych Pań? A do tego muzyka w tle, która jest hołdem dla wszystkich kobiet, kwiaty i Prosecco.
 
IV edycja Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie wystartowała 23 lutego 2016
Jak to dobrze, że są tak dobre i ciekawe inicjatywy w Lublinie jak Program Miejsca Inspiracji, który jest "dziełem" pracowników Urzędu Miasta Lublin. Sama idea Programu nawiązuje do czegoś więcej - do elementów strategii urzędu w kreowaniu wizerunku Lublina jako Miasta Inspiracji.
 
Kuchnia bezglutenowa - nowy warsztat kulinarny 8 lutego 2016

Wokół diety bezglutenowej pewnego czasu zrobiło się sporo zamieszania. Niektórzy uważają, że jest to przejściowa moda, inni że to jedno z lepszych rozwiązań dla osób, które faktycznie nie tolerują tego białka. Nasze warsztaty kulinarne pokazują jak gotować bezglutenowo i jak radzić sobie na co dzień z tym wyzwaniem - czyli odstawieniem choćby najbardziej popularnej z mąk - mąki pszennej.

 
Podwodne smaki: śledzie, mule, kalmary, ośmiorniczki 3 lutego 2016
Na ostatnim warsztacie udowodniliśmy, że kaczka kaczce nierówna. Teraz przenosimy się w morski klimaty - temat kolejnego warsztatu kulinarnego mEATing w Lublinie to Podwodne smaki: śledzie, mule, kalmary, ośmiorniczki. Jeśli lubisz te produkty albo po raz pierwszy z nimi się spotkasz w kuchni - zapraszamy na warsztat!
 
Ho ho ho! 23 grudnia 2015
Pysznych pyszności w te jesienne święta :) Co by prezenty były trafione i brzuchy najedzone!
 
Prezent pod choinkę dla spóźnialskich i zabieganych 21 grudnia 2015
Szaleństwo zakupowe w grudniu widać na każdym kroku. Część osób kupuje prezenty w sposób tradycyjny, udając się bezpośrednio do sklepów. Inni stawiają na zakupy on-line jednak czas dostawy wybranego prezentu może nas rozczarować w okresie przedświątecznym. A może połączyć tradycyjny zakupy z szybkim odbiorem prezentu? 
 
Kaczka zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny? 15 grudnia 2015
Zapewne trudno jednoznacznie stwierdzić, że dany rodzaj mięsa jest definitywnie lepszy (może nawet i najlepszy) w porównaniu do innych produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego. Niemniej jednak każdy z rodzajów mięsa ma swoje plusy, o których nie zawsze zdajemy sobie sprawę. A jak to jest z kaczką?
 
Newsletter - czyli bądź na bieżąco 8 grudnia 2015
Codziennie dociera do nas setki informacji - tych mniej i bardziej istotnych. Warto aby wśród natłoku tych bodźców nie przeoczyć informacji dotyczących naszych warsztatów kulinarnych. Dlatego istnieje teraz możliwość zapisania się do naszego Newslettera i śledzenia na bieżąco tego, co w kulinarnym świecie najważniejsze. 
 
Śledzik firmowy może być inny niż do tej pory 8 grudnia 2015
Tradycyjne spotkania integracyjne, tzw. śledziki firmowe, powoli zastępowane są czymś nowym, świeżym i nowoczesnym. Zamiast tradycyjnych "posiedzeń" przy suto zastawionym stole alternatywą będą wspólne warsztaty kulinarne. W trakcie takich warsztatów przygotujecie pyszne potrawy w nowoczesnym wydaniu, zintegrujecie swoich pracowników i będziecie się przy tym świetnie bawić. 
 
Kaczka kaczce nierówna 27 listopada 2015
Chcemy aby kaczka gościła coraz częściej na naszych stołach, bo przygotowanie wykwintnej potrawy z kaczki nie musi być trudne. Dlatego kaczka - czyli temat przewodni kolejnego warsztatu kulinarnego. Dowiesz się jak właściwie przygotować kaczkę na kilka sposobów, jak dobierać dodatki do tego rodzaju drobiu aby skomponować przepyszną potrawę.
 
Otwarte warsztaty kulinarne powracają! 20 listopada 2015
No i ruszamy po dłuższej przerwie z otwartymi warsztatami kulinarnymi mEATing dla każdego!
 
Warsztaty kulinarne jako prezent na urodziny lub imieniny 26 października 2015
Brakuje Ci pomysłu na urodziny lub imieniny dla bliskiej osoby? Zorganizujemy dla solenizanta warsztaty kulinarne, w których może wziąć udział dodatkowo grupa znajomych, kolegów, rodzina. 
 
Warsztaty kulinarne w Sobieniach Królewskich z Joanną Jabłczyńską 25 września 2015
W dniu 24 września miałem przyjemność poprowadzić warsztaty kulinarne z tematyki "kuchni FIT'. Uczestnikami warsztatów byli menadżerowie wyższego szczebla z jednej z największych sieci drogeryjnych w Polsce. Samo zlecenie otrzymałem od firmy kosmetycznej, która ściśle współpracuje z tą drogerią.
 
Sierpnień na Moście Kultury 24 lipca 2015
Kolejne i zarazem ostatnie dwa wakacyjne warsztaty kulinarne mEATing na Moście Kultury już w sierpniu.
 
Lipiec z warsztatami kulinarnymi mEATing na Moście Kultury 30 czerwca 2015
Pierwsze trzy warsztaty na Moście Kultury zrealizowane w super atmosferze, przy sprzyjającej pogodzie, dobrej muzyce i co najważniejsze - ze smakołykami z różnych rejonów Polski. Już w lipcu - 12 i 19 lipca - zapraszam na kolejne warsztaty i kontynuację tematu "Kuchnia nie tylko z Lubelszczyzny".
 
Kolejne warsztaty kulinarne na Moście Kultury za nami 23 czerwca 2015
Pomimo kapryśnej i niepewnej pogody, kolejne warsztaty kulinarne na Moście Kultury odbyły się bez problemu. W minioną niedzielę uczestnicy warsztatów przygotowali pyszne potrawy prosto z Lubelszczyzny - ale z delikatnymi modyfikacjami.
 
Warsztaty kulinarne na Moście Kultury / przepisy 17 czerwca 2015
Kilka dni temu zakończyły się pierwsze warsztaty kulinarne na Moście Kultury, które rozpoczęły cały cykl warsztatów realizowanych dzięki zaproszeniu i współpracy z Centrum Kultury w Lublinie. Pogoda dopisała, była super energia, a przy okazji nakarmiliśmy wiele osób (nie tylko uczestników warsztatów kulinarnych ale osoby odwiedzające w tym dniu Most Kultury w Lublinie).
 
Warsztaty kulinarne na Moście Kultury powracają 2 czerwca 2015
Kochani, już w dniach 6/7 czerwca 2015 r. rozpoczyna się Noc Kultury w Lublinie. Wraz z kolejną edycją tego wydarzenia powraca cała masa aktywności i wydarzeń na Moście Kultury, czyli Moście imienia Mariana Lutosławskiego w Lublinie. 
 
Rodzina na warsztacie... była / 14-15 marca 15 marca 2015
W dniach 14-15 marca odbyło się bardzo ciekawe wydarzenie pt. "Rodzina na Warsztat", które zorganizowane było przez lubelską Galerię GALA. Z pewnością dzieciaki jak i ich opiekunowie miło spędziły czas, bo atrakcji przez dwa dni było naprawdę dużo.
 
Rodzina na warsztat / 14-15 marca 8 marca 2015
W dniach 14-15 marca lubelska Galeria Gala organizuje wydarzenie pt. "Rodzina na warsztat". Organizator przewidział dużo ciekawych atrakcji dla rodziców oraz ich pociech.
 
Filmy o tematyce kulinarnej z 2014 r., które musisz obejrzeć 10 lutego 2015

Niemal w każdym filmie pojawiają się wątki związane z jedzeniem - w mniejszym bądź większym stopniu. W minionym roku nakręcono kilka filmów, w których to świat kulinarny jest przeplatany z relacjami międzyludzkimi w sposób apetyczny.

 
Trzy powody, dla których warto jeść ryby 28 stycznia 2015
Mówi się, że ryby są zdrowe - zarówno te żyjące w wodach morskich jak i lądowych. Ale wciąż jemy ich zbyt mało. A przecież:
 
Ciao amore mio! Walentynkowe warsztaty kulinarne 22 stycznia 2015
14 lutego - Walentynki - tego dnia pomyśl o swojej drugiej połówce i zrób jej wyjątkowy prezent - spędźcie wspólnie czas na warsztatach kulinarnych! Pyszne afrodyzjaki i świetna zabawa!
 
Owoce morza: mule, kalmary, krewetki, ośmiorniczki / 18 stycznia 14 stycznia 2015
Już 18 stycznia kolejne warsztaty pt. "Owoce morze: mule, kalmary, krewetki, ośmiorniczki".
 
Warsztaty kulinarne w styczniu 6 stycznia 2015
Święta, święta i po święta. Pora odpocząć od tradycyjnych polskich potraw i skosztować czegoś nowego.
 
Ho, ho, ho... i wesołych świąt 24 grudnia 2014
Wszystkiego co najlepsze na Święta Bożego Narodzenia - spotkań z bliskimi w niepoprawnie świetnej atmosferze. Trafionych prezentów, dużo pyszności na stole ale i rozsądku kulinarnego życzy mEATing - warsztaty kulinarne! : )
 
Świąteczny prezent? Nie tylko! 16 grudnia 2014
Voucher na warsztat kulinarny mEATing - to doskonały pomysł na prezent dla bliskiej osoby  - bez względu na porę roku, obchodzone święta czy okoliczność.
 
Warsztaty kulinarne w 2015 r. 13 grudnia 2014
Otrzymujemy od Was maile i telefony w sprawie warsztatów kulinarnych w kolejnym roku. Mamy dla Was wiadomość...
 
mEATing i krawiectwo artystyczne SUZIE Q 4 grudnia 2014
Już 6 grudnia długo wyczekiwany warsztaty kulinarny dotyczący owoców morza. Ci, którzy nie zapisali się na warsztaty mogą przyjść i zoabczyć jak wygladają na żywo takie zajęcie i dodatkowo poznać SUZIE Q - małą pracownię krawiectwa artystycznego...
 
Owoce morza - już 6 grudnia! 27 listopada 2014
Przypominamy o nadchodzącym warsztacie "Owoce morza: mule, kalmary, krewetki, ośmiorniczki" - już 6 grudnia wspólnie gotujemy pyszne potrawy! 
 
Beaujolais Nouveau - zawsze w trzeci czwartek listopada 20 listopada 2014
Zawsze w trzeci czwartek listopada we Francji, ale i nie tylko, świętujemy Beaujolais Nouveau. Właśnie w tym dniu rozpoczyna się picie młodego, cierpkiego wina prosto z Burgundii. 
 
Polacy spożywają śladowe ilości owoców morza 18 listopada 2014
Polacy spożywają niewielkie ilości owoców morza. To fakt. Jaka jest tego przyczyna? Przede wszystkim cena oraz to, że nie mieliśmy zakorzenionych takich produktów w naszych jadłospisach. Przeciętny Polak zjada rocznie ponad 12 kg ryb, z czego owoce morza stanowią zalewdie 3 kg. Jeśli już Polak sięgnie po owoce morza, będą to krewetki. Na inne owoce morza raczej skieruje się do restauracji specjalistycznej typu sushi. No i rzecz jasna w trakcie wakacji do ciepłych krajów....
 
Warsztaty kulinarne z Akademickimi Inkubatorami Przedsiębiorczości w Lublinie 29 października 2014
W minionym tygodniu gotowaliśmy wspólnie z Akademickimi Inkubatorami Przedsiębiorczości w Lublinie. Było to integracyjne wydarzenie przed #11 Działam w Lublinie i myślę globalnie organizowanym przez Business Link Lublin i AIP.
 
Gotujemy z 3-latkami 27 października 2014
Czy ktoś wątpił w talent kulinarny 3-latków? Niedawno mieliśmy okazję wspólnie gotować z maluchami oraz ich rodzicami w Niepublicznym Przedszkolu Kolorowe Kredki w Lublinie.
 
Faktura za udział w warsztacie 10 października 2014
Jeśli Ty lub Twój pracodawca chciałby otrzymać fakturę za udział w warsztacie kulinarnym wystarczy, że nas o tym poinformujecie.
 
Media o nas: Dziennik Wschodni - Przyjdź i zostań kulinarnym mistrzem 9 października 2014
Tym razem to Dziennik Wschodni, który objął patronat nad naszymi warsztatami, napisał parę słów o nas. W wydaniu z 8 września mogliśmy przeczytać, co czeka uczestników najbliższych warsztatów kulinarnych mEATing.
 
Jaka rasa krów i w jakim celu jest codziennie masowana? 4 października 2014
Tydzień temu pisano o nas w Gazecie Wyborczej. Na końcu artykułu było także pytanie, na które odpowiedziała poprawnie czytelniczka GW i wygrała darmowe wejście na warsztat Ogarnij wołowinę!
 
Nie wygłupiaj się - podaruj bliskiej osobie VOUCHER na warsztat kulinarny 30 września 2014
Dzień Chłopaka - święto obchodzone 30 września przez nastolatków i mężczyzn w Polsce. Z tej okazji masz kilka opcji - możesz np. kupić parę skarpetek ale...
 
Media o nas: Gazeta Wyborcza - Odkryj kuchenne sekrety 26 września 2014
W piątek 28 września w lubelskiej Gazecie Wyborczej opublikowano artykuł na temat naszych warsztatów kulinarnych.
 
Największa mozaika z sushi 24 września 2014
8 stycznia 2014 r. niejaki Itacho Sushi stworzył największą na świecie mozaikę z sushi, ustanawiając tym samym nowy rekord Guinnessa. Mozaika składała się z...
 
Bezpłatne wejście na warsztat SUSHI 21 września 2014
Polub i Udostepnij. Tyle wystarczy aby wziąć udział w konkursie i wygrać bezpłatne wejście na warsztat kulinarny „Sushi dla początkujących” w Lublinie 27 września. Zasady są proste:
 
mEATing na Europejskim Festiwalu Smaku 16 września 2014
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku mieliśmy okazję zorganizować warsztaty kulinarne w plenerze. Na scenie Mostu Kultury nad Bystrzycą zaaranżowaliśmy stanowiska do gotowania.
 
Sprawdź jak wyglądają nasze warsztaty 10 września 2014
Jeśli zastanawiasz się w jaki sposób organizujemy nasze warsztaty kulinarne koniecznie zajrzyj w zakładkę...
 
Łap słońce póki możesz 5 września 2014
Latem uciekamy w cień, a w takie wczesnojesienne dni wystawiamy każdy skrawek ciała na słońce. I to chyba ostatnie ciepłe dni we wrześniu. A warto wiedzieć, że odpowiedni czas przebywania na słońcu nie musi być tylko kojarzony z ładną opalenizną.
 
mEATing lokalnie - ogórki kiszone kraśnickie 2 września 2014
Koniec lata to czas kiedy przygotowujemy przetwory. Najbardziej popularne ogórki kiszone można zrobić na wiele sposobów jednak my polecamy poszukiwanie tradycyjnych i dawnych przepisów - na przykład ogórki kiszone kraśnickie.
 
mEATing sezonowo - dynia i gruszka 22 sierpnia 2014
W sklepach pojawiają się już jesienne produkty - przede wszystkim gruszki oraz dynie. Nam ślinka cieknie na myśl o kremie z dyni lub powidłach gruszkowych :) A dlaczego warto jeść sezonowe produkty? 
 
Ogarnij wołowinę! 20 sierpnia 2014
Znudził ci się już kurczak i chciałbyś upichcić jakieś inne mięsko? Przyjdź na nasze warsztaty - Ogarnij wołowinę!
 
Włoskie klasyki - pasta, gnocchi, tiramisu 18 sierpnia 2014
W kolejnych warsztatach nasz mistrz Patrizio Bolognesi zdradzi tajniki klasycznej kuchni włoskiej.
 
Warsztat sushi dla początkujących 16 sierpnia 2014
Wiele osób lubi jeść Sushi ale niewiele z nas umie je przygotowywać. Na naszych warsztatach Sushi Master pokaże Wam jak robić sushi.
 
Pizza, focaccia, calzone - wypiekamy mąkę! 14 sierpnia 2014
Zapraszamy na pierwszy warsztat z kuchni włoskiej. Dowiesz się na nim wszystkiego o...
 
mEATing warsztaty kulinarne - Startujemy 12 sierpnia 2014
Podczas Jarmarku Jagiellońskiego będziemy na was czekać 14 oraz 15 sierpnia przy Restauracji Aventino, ul. Grodzka 1. 
 
Ruszyły zapisy na warsztaty kulinarne mEATing w Lublinie! 12 sierpnia 2014
Już teraz każdy kto jest zainteresowany gotowaniem ma szansę wziąć udział w profesjonalnych wasztatach kulinarnych w Lublinie