mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2024 m-EAT-ing.pl wykonanie eball

Warsztaty

Poprzednie warsztaty

 
Nowoczesna kuchnia polska
Kolejny warsztat prowadzony przez znanego Wam dobrze Piotra Huszcza. Tym razem tematem przewodnim będą potrawy nowoczesnej kuchni polskiej. Nie zabraknie na nich nowinek i trików szefa kuchni, które urozmaicą Twoje codzienne gotowanie.
Na początek przygotujesz pieczoną pierś kaczki podawaną z szarlotką z kiszonej kapusty. Kolejną potrawą będzie pieczone udko z kaczki w sosie kurkowym z duszonym w maśle topinamburem. Przyrządzisz soczystą polędwiczkę wieprzową na musie z buraka z kawiorem balsamicznym i emulsją z rozmarynu. Na deser zrobisz chałwę z marchewki i kardamonu z prażonymi orzechami z miętową pianką.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 199 zł
 
 
Wypiekamy mąkę: pizza, focaccia, calzone
Na wstępie dowiesz się prawie wszystkiego o pizzy - jaka powinna być prawdziwa włoska pizza, a z czym jej zdecydowanie nie łączyć. W trakcie warsztatów nauczysz się przygotowywać ciasto na klasyczną cienką pizzę (później bez problemu odtworzysz przepis w domu). Po upieczeniu pizzy nauczysz się robić focaccia ze świeżym rozmarynem i oliwą oraz składaną pizzę czyli calzone z warzywami. Na deser przygotujesz podwójnie wypiekane ciastka z migdałami - deser prosto z Toskanii.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 180 zł
 
 
Włoskie klasyki - pasta, gnocchi, tiramisu
Przygotujesz od podstaw ciasto na makaron, który będzie bazą do fettuccine z kremem z pieczonej papryki, bazylią, migdałami i parmezanem (Fettuccine casalinghe con crema di peperoni arrosto e mandorle). W trakcie warsztatów przygotujesz również tzw. makaron na drutach z sosem na bazie oliwy, boczku, cebuli i pieprzu (maccheroni al ferro alla Gricia). Nauczysz się robić typowe włoskie, delikatne kopytka czyli zapiekane pod mozarellą gnocchi z sosem pomidorowym oraz bazylią (gnocchi di patate alla Sorrentina). Na koniec przygotujesz tiramisu - deser, bez którego Włochy by nieistniały. 
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 180 zł
 
 
Kuchnia FIT

W trakcie tych warsztatów dietetyk przekaże Ci informacje o fundamentach racjonalnego odżywiania się. Będziemy obalać mity związane z dietami cud. Przygotujesz potrawy opracowane przez dietetyka, które dostarczą Twojemu organizmowi wiele wartości odżywczych i pomogą Ci zadbać o zdrowie oraz wygląd. Na początek coś energetycznego na śniadanie – owsiane scramble z owocami. W kuchni fit doskonale odnajdują się także zupy - nauczysz się przygotowywać rozgrzewającą zupę imbirowo-marchwiową. Przygotujesz przekąskę z wędzonej makreli i pasty z awokado z bazylią na żytnim chlebie. Dowiesz się dlaczego warto sięgać po chudy drób oraz rozmaite kasze i przyrządzisz gotowane roladki z indyka z suszoną śliwką podane na „kaszotto” - czyli risotto z kaszy pęczak. Dodatkowo w trakcie warsztatów będziesz mogła / mógł dokonać analizy składu ciała i skorzystać z konsultacji dietetycznych.

Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie!
 
Warsztat prowadzi:
 
   

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie. Je, gotuje, pisze, analizuje - od kilku lat blogger kulinarny.

Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 190 zł
 
 
O, kurczę! Nie tylko pieczone
Po tym warsztacie nie będziesz już kupować osobno poszczególnych części kurczaka - nauczysz się szybko i prawidłowo porcjować kurczaka. Dowiesz się dlaczego warto wybierać drób w całości i jak można go upiec w domu aby zawsze był doprawiony i niewysuszony. Po warsztacie będziesz wiedzieć jak oddzielić mięso od kości kurczaka. Przygotujesz soczyste klopsiki z udek z ziołami z warzywnym gulaszem ratatouille. Przygotujesz pierś kurczaka na dwa sposoby: z solanki z sosem z lubelskiego cydru i musztardy francuskiej oraz kruchą pierś z maślanki pieczoną w panierce z płatków owsianych, krakersów z salsą warzywno-owocową. Do tego zrobisz samodzielnie podpłomyk z ziołami na bazie zsiadłego mleka i mąki pszennej, który będzie jak znalazł do zrobionych przez Ciebie potraw. Dodatkowo nauczysz się prawidłowo trzymać nóż aby praca w kuchni była przyjemna i bezpieczna oraz poznasz podstawowe techniki krojenia.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie! 
   

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie. Je, gotuje, pisze, analizuje - od kilku lat blogger kulinarny.

Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 150 zł
 
 
Na wschód od Bugu
Po raz kolejny nasz ekspert poprowadzi dla Was warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim będzie kuchnia wschodnia. Nauczysz się robić rozmaite pierogi i placki. Dowiesz się jak przygotować doskonałe ciasto do tych nietypowych pyszności. W trakcie warsztatów zrobisz gotowane na parze manty kozackie nadziewane karkówką i słoniną. Następnie przyrządzisz pielmieni – pierogi z mięsnym farszem, znane z kuchni rosyjskiej ale także i ukraińskiej. Kolejną potrawą będą pyszne smażone pierogi z Krymu - czebureki, nadziane wieprzowiną i cebulą. Wspólne gotowanie zakończymy przygotowaniem placków z kiszonej kapusty z łososiem z koperkowym dressingiem i paprykowym kawiorem.

Zainteresował Cię ten warsztat?

Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie!
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 180 zł
 
 
Nadziane: tortellini i ravioli
Na tych warsztatach zrobisz nietypową potrawę - danie, którego nie znajdziesz w naszych restauracjach - tagliatelle nadziewane cielęciną z masłem i szałwią. Nauczysz się przyrządzać prawdziwe, świeże pierożki ravioli nadziewane dorszem z sosem na bazie pomidorów i białego wina. W trakcie naszego spotkania znajdzie się także czas na przygotowanie cannelloni nadziewane ricottą i szpinakiem pod sosem beszamelem. Przygotujesz również tortellini alle verdure con formaggio affumicato - warzywne tortellini z wędzonym serem. A na koniec przepyszny deser znany na całym świecie - panna cotta.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 199 zł
 
 
W roli głównej - ryż
W trakcie tych warsztatów kulinarnych nauczysz się przyrządzać typową przekąskę prosto z uliczek Sycylii - warzywane Arancini Siciliani. Ugotujesz warzywną zupę z ryżem i cykorią zwaną minestra contadina riso e indivia. Przyrządzisz pomidory i papryki nadziewane ryżem, ziołami oraz z zapiekanymi pomidorami. Ponadto zrobisz kremowe risotto z szafranem i grzybami. Na deser przygotujesz wiejski deser prosto z patelni z pastą orzechową oraz bitą śmietaną zwany cassola.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 199 zł
 
 
Ogarnij wołowinę!
Na tym warsztacie nauczysz się jak poradzić sobie z wołowiną. Na początek zrobimy pieczony stek z antrykotu z sosem demi glace. Kolejną potrawą przygotowaną przez Ciebie będzie stek z rostbeffu w glazurze z whisky oraz warzywne muffinki. Prowadzący wtajemniczy Ciebie w trudną sztukę smażenia steków oraz ich glazurowania. Potem przeniesiemy się do Meksyku aby przyrządzić klasyczną potrawę zwaną enchilladas - z wołowiną, fasolą z guacamole oraz salsą. Zakończymy warsztat pysznym deserem - naleśnikami crepes suzette.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie!
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 219 zł
 
 
Sama słodycz
Mamy dla Ciebie deserową ucztę. Tych słodkości nie dostaniesz z łatwością w każdej cukierni. W trakcie warsztatów przygotujesz mnóstwo malutkich ptysi zwanych Bigne – te cudeńka wypełnia się pysznym kremem waniliowym. Kolejnym deserem będą Profiteroles al Cioccolato – wykąpane w czekoladzie mini pączki. Następnie przeniesiemy się do hiszpańskich smaków i przygotujemy kolejną klasykę wśród deserów – Crema Catalana – słodycz prosto z Katalonii. Zakończymy nasze warsztaty przygotowaniem słodko-kwaśnego deseru zwanego Key Lime Pie – deser, który przygotowują nawet dzieci w amerykańskiej wersji Master Chef Junior. Będzie pysznie-deserowo!
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 229 zł
 
 
Ryby: śledź, dorsz, łosoś
Temat warsztatów skierowany do miłośników ryb. Na zajęciach przygotujesz śledzie zapiekane z ziołami i rodzynkami. Zrobisz filety z dorsza z oliwkami, pomidorami, czosnkiem, ziołami oraz białym winem - merluzzo alla mediterranea. Przyrządzisz także łososia w panierce pistacjowej z sezamem i ziołami na kremie z białej fasoli oraz zielony makaron tagliattelle mimosa z kuleczkami z dorsza i szafranu.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 199 zł
 
 
Ciao amore mio!
14 lutego – tego dnia pomyśl o swojej drugiej połówce i zrób jej wyjątkowy prezent – spędźcie wspólnie czas na warsztatach kulinarnych. Tego dnia będziecie gotować w parach potrawy, których składniki uznawane są za afrodyzjaki. Warsztaty będą zakończone degustacją własnych potraw z włoskim winem w towarzystwie muzyki w stylu „amore mio”.

Przygotujecie skąpane w likierze i czekoladzie papryczki peperoncino. Następnie zrobicie vol au vent - „cylindry” z ciasta francuskiego z kremem z selera z kawiorem. Kolejną Waszą potrawą będzie własnoręcznie wyrobione i wypieczone focaccia z oliwkami z miodową ricottą, cytryną i skórką cytrynową. Ponadto wspólnie przyrządzicie czarną ricottę w wiórkach kokosowych z nadzieniem orzechowym. Dodatkowo zrobicie krewetki w tempurze curry.
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 297 zł
 
 
Sushi
Warsztaty pokażą Ci jak przygotowywać sushi w domu - zaczynając od przygotowania odpowiednich narzędzi, stanowiska pracy, poprzez wybór odpowiednich składników, ugotowanie ryżu, aż do poprawnego przygotowywania różnych rodzajów sushi. Wykonasz 5 rodzajów sushi: Hoso Maki, Futo Maki, Ura Maki, Gunkany oraz Nigiri. Wykonasz sushi z nori (alg morskich), ryżu, wasabi, imbiru, ryb: łososia, tuńczyka, maślanej oraz owoców morza np. krewetki, ośmiornica. Każdy z uczestników warsztatów zdobędzie wiedzę na temat przygotowania stanowiska pracy, produktów, przykładowych cen z hipermarketów, posługiwania się nożem, techniki robienia sushi, odpowiedniego podania oraz spożywania sushi. Warsztat będzie zakończony wspólną konsumpcją wykonanych potraw (będziesz mógł także zabrać swoje sushi do domu).
 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie! 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Do ustalenia Cena: 229 zł
 
 
Kuchnia bezglutenowa
W trakcie warsztatu dowiesz się jak skutecznie wytrwać w diecie bezglutenowej. Dowiesz się jak zastępować najpopularniejszą mąką pszenną w codziennych zmaganiach kulinarnych, jak przygotowywać pyszne sosy do potraw bez użycia mąki.
 
Podczas warsztatu kuchni bezglutenowej przygotujesz poniższe potrawy i bez problemu będziesz mógł je odtworzyć w swojej kuchni.
  • Pstrąg sous-vide z bobem w mięcie i kaparami z sosem z pieczonej papryki i cydru z młotkowanym pieprzem
  • Arancini z ryżu arborio z mozarellą, podgrzybkami, groszkiem i oregano z dipem z pieczonych pomidorków koktajlowych z chilli
  • Placuszki gryczane z bananem i ziarnami, prażonymi orzechami i sosem czekoladowym z chilli
Dodatkowo przygotujecie pyszny chleb gryczany, który zabierzecie ze sobą do domu!
 
Warsztat kulinarny poświęcony w całości kuchni bezglutenowej dla amatorów dobrego i zdrowego odżywiania. Celiakia i dieta bezglutenowa. Pomysły na obiad, deser, przepis na chleb gryczany

Z pewnością spotkasz na warsztacie osoby, które borykają się na co dzień z ograniczeniami diety bezglutenowej, dzięki czemu będziecie mogli wymienić swoje doświadczenia w tym temacie. Ale także dowiesz się jakie nowe możliwości i smaki oraz jakie korzyści płyną ze stosowania diety bezglutenowej. 
 
Cena: 149 zł - do 15 lutego | 169 zł - od 15 do 18 lutego | 190 zł - od 18 do 21 lutego
 
Warsztat kulinarny skierowany jest także do wegetarian, którzy dopuszczają w swojej diecie spożywanie mięsa ryb.
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie

Warsztat poprowadzi:

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a nawet dzieci w wieku przedszkolnym. Dodatkowo od kilku lat prowadzi bloga kulinarnego Right Behind The Kitchen. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji.

 
Zobacz zdjęcia z poprzednichwarsztatów kulinarnych mEATing:
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 190 zł
 
 
Kobiety są z Wenus... i gotują
8 marca - Dzień Kobiet! Jakże inaczej tego dnia nie świętować jak przy pysznym jedzeniu w towarzystwie innych Pań? A do tego muzyka w tle, która jest hołdem dla wszystkich kobiet, kwiaty i Prosecco.
 
W tym dniu w trakcie warsztatu kulinarnego przygotujecie aromatyczne curry z pieczonych warzyw, trawą cytrynową i jajkiem "poszetowym", libańską sałatkę tabbouleh z kaszy bulgur z cytrynowo-musztardowym łosiem przyrządzonym metodą sous-vide oraz czekoladowy fondant z lodami malinowymi i chipsami z mięty.
 
PS
Panowie, sprawcie swoim żonom, dziewczynom i ukochanym kobietom pyszny prezent zanim sprawią go sobie same :)
 
Liczba aktualnie dostępnych miejsc na warsztacie: 5
Zapisy trwają tylko do 6 marca.
 
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie

Warsztat poprowadzi:

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 

 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednichwarsztatów kulinarnych mEATing:
 
Data: Czas trwania: ok. 3 godziny Miejsce: Lublin Cena: 169 zł
 
 
Podwodne smaki: śledzie, mule, kalmary, ośmiorniczki
Na tych warsztatach poczujesz zapach owoców morza i ryb, z których przygotujesz:
  • śledzie zapiekane z ziołami i rodzynkami
  • mule w sosie winnym z pomidorami koktajlowymi
  • kalmary nadziewane warzywami oraz bakaliami
  • ośmiorniczki w sosie pomidorowym z kaparami i peperoncino
Ponadto dowiesz się jak kupować owoce morza - na co zwracać uwagę aby kupić produkt dobrej jakości. Informacje na temat owoców morza, sprawdzonych przepisów i patentów uzyskasz z pierwszej ręki od rodowitego Włocha - szefa Restauracji Rzymskiej Aventino (warsztat prowadzony w języku polskim).
 
Sprawdź galerię zdjęć z poprzednich warsztatów na temat owoców morza:
 
Cena: 179 zł - do końca lutego, 199 zł - od 1 marca / Uwaga: brak wolnych miejsc
 

Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?

  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania

Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
Patrizio Bolognesi - Aventino - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie

Warsztat poprowadzi:

Patrizio Bolognesi - kucharz, Rzymianin z krwi i kości. Pasję gotowania zaszczepiła u niego babcia. Swoje 20-letnie doświadczenie zdobywał w restauracjach we Włoszech, Wielkiej Brytanii i Francji, co pozwoliło mu otworzyć własną restaurację Aventino w centrum Starego Miasta w Lublinie. W swojej pracy preferuje tradycyjne dania kuchni włoskiej przygotowane na bazie oryginalnych, wysokiej jakości produktów. Specjalizuje się w rybach i skorupiakach.

 
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie! 
 
Voucher / karta podarunkowa
Brakuje Ci pomysłu na prezent? Voucher na ten warsztat będzie idealny dla osób, które lubią spędzać czas w kuchni, chcą poznawać nowe smaki, techniki kulinarne. W celu wykupienia vouchera skontaktuj się z nami.
 
Posiadasz już voucher?
Poinformuj nas o tym pisząc wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl - uzyskasz szczegółowe informacje jak go wykorzystać.
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 199 zł
 
 
Kaczka kaczce nierówna
Kaczka - czyli temat przewodni tego warsztatu kulinarnego. Chcemy aby kaczka gościła coraz częściej na naszych stołach, bo przygotowanie wykwintnej potrawy z kaczki nie musi być trudne. Przynajmniej nie będzie takie po tym właśnie warsztacie kulinarnym. Dowiesz się jak właściwie przygotować kaczkę na kilka sposobów, jak dobierać dodatki do tego rodzaju drobiu aby skomponować przepyszną potrawę. W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Kaczkę sous-vide z korzennym puree z selera i pietruszki z sosem śliwkowym, posypką gryczano-pomarańczową
  • Klasyczną kaczkę na carpaccio z kiszonej cukinii, z pietruszkowym sosem holenderskim, blanszowaną i karmelizowaną brukselką
  • Kacze udko confit z aromatyczną kapustą czerwoną z czerwonym winem i karmelizowaną żółtą marchewką
  • ... a na deser wegańska, pomarańczowa galaretka
Po tym warsztacie wyjdziesz z ogromną dawką wiedzy na temat przyrządzania kaczki. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchennym życiu. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia!
 
Cena: 179 zł do końca lutego, od 1 marca 199 zł / Uwaga: brak wolnych miejsc
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania.
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
Voucher / karta podarunkowa
Brakuje Ci pomysłu na prezent mikołajkowy lub pod choinkę? Voucher na ten warsztat będzie idealny dla osób, które lubią spędzać czas w kuchni, chcą poznawać nowe smaki, techniki kulinarne. W celu wykupienia vouchera skontaktuj się z nami.
 
Posiadasz już voucher?
Poinformuj nas o tym pisząc wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl - uzyskasz szczegółowe informacje jak go wykorzystać.
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie

Warsztat poprowadzi:

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 

 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 199 zł
 
 
Kuchnia regionalna Lubelszczyzny w nowoczesnym wydaniu
Weekend ze smakami Roztocza - czyli warsztaty kulinarne mEATing w Lipowcu na Roztoczu. Wspólnie z wlaścicielami Agroturystyki "Brzozowy Dworek" zapraszamy do pobytu w tym urokliwym miejscu połączonym z warsztatami kulinarnymi pt.

"Kuchnia regionalna Lubelszczyzny w nowoczesnym wydaniu"

mEATing warsztaty pokazy kulinarne | Agroturystyka na Roztoczu Dworek Brzozowy Lubelszczyzna Lubelskie
Szczegóły pobytu w Brzozowym Dworku:
  • nocleg w pokoju 2-osobowym
  • zwiedzanie lokalnej winnicy
  • udział w warsztacie kulinarnym w sobotę 1 kwietnia
  • wyżywienie (kolacja w sobotę, śniadanie w niedzielę)
  • cena: 314 zł / osobę przy zgłoszeniu do 20 marca
  • cena: 330 zł / osobę przy zgłoszeniu od 21 marca

W trakcie warsztatu przygotujesz:

  1. Prawdziwe podpłomyki sodowe
  2. Zupa cebulowa z Goraja z lokalnym olejem tłoczonym na zimno
  3. Wątróbki drobiowe z wiśniami, tymiankiem i goździkami
  4. Boczniaki w czosnku niedźwiedzim
  5. Racuszki korzenne ze śmietaną i dżemem
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 

Jak zapisać się na warsztaty?

  1. Zapisy prowadzi Agroturtystyka Brzozowy Dworek - tel. kom. 600 338 317, e-mail: polana@polana.info.pl

 

UWAGA!

Istnieje także możliwość udziału w samych warsztatach kulinarnych - koszt udziału w samych warsztatach wynosi 189 zł.

 

Miejsce warsztatów kulinarnych

Gospodarstwo Agroturystyczne Dworek Brzozowy (Lipowiec 1B, 23-407 Tereszpol) położone jest na terenie Szczebrzeszyńskiego Parku Krajobrazowego, w otulinie Roztoczańskiego Parku Narodowego. Znajduje się ono na przepięknym wzgórzu skąd rozpościera się widok na lasy Puszczy Solskiej, okoliczne wzniesienia oraz wstążki pól tak charakterystyczne dla tego terenu. Położenie domków zapewnia pełne bezpieczeństwo dla dzieci i dobre warunki na wypoczynek w ciszy i spokoju. Usytuowanie naszej kwatery na przebiegu wielu szlaków turystycznych czyni ją idealną bazą wypadową do innych, pięknych, roztoczańskich zakątków. Wszak to kraina ciągnąca się od Kraśnika aż po Lwów a my leżymy w jej sercu – centrum bogatych w piękne krajobrazy i urokliwych ustroni. 

mEATing warsztaty pokazy kulinarne | Agroturystyka na Roztoczu Dworek Brzozowy Lubelszczyzna Lubelskie
Więcej informacji o Brzozowym Dworku znajdziecie tutaj.
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie

Warsztat poprowadzi:

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 

 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Agroturystyka Brzozowy Dworek w Lipowcu Cena: 314 zł
 
 
B jak bÓrger
 
Na starcie nauczysz się robić delikatne, słodkiemaślane bułeczki do hamburgerów z dodatkiem siemienia lnianego i czarnuszki.
Przygotujesz samodzielnie aż trzy unikalne burgery:
  • ramen burger, w nietypowej "bułce" makaronowej, po który Nowojorczycy stoją nawet po kilka godzin w kolejce - z wołowiny, z dodatkiem gruszki, sera cheddar i papryczką jalapeno i sosem szczypiorkowym
  • burger surf and turf z cielęciny i z krewetkami, szpinakiem, boczniakiem i i sosem tatarskim
  • burger z kaczki z chutneyem z ogórków, z wędzonym jabłkiem i goździkami oraz sosem rozmarynowym

Do tego zrobisz od podstaw własny, domowy majonezsos tatarski i sos szczypiorkowy.

Ponadto w trakcie warsztatów dowiesz się jak dobierać mięso aby każdy burger był soczysty, jakich używać przypraw by wydobyć smak tego, co najlepsze w burgerach.

Przyjdź na warsztaty kulinarne i naucz się robić burgery jakich nie dostaniesz w restauracjach!
 
Opinie o warsztacie

Podoba nam się, że jesteście dobrze zorganizowani - stanowiska są przemyślane, noże naostrzone, itd. Jako organizatorzy konferencji potrafimy to docenić. Ale chyba najważniejsze jest przygotowanie Dawida i zaangażowanie. 
Dla mnie najfajniejsze jest to, że robimy wszystko od podstaw, bez chodzenia na łatwiznę, np. sos tatarski lub bułki przy burgerach.
Monice najbardziej spodobała się różnorodność możliwości w ramach jednego tematu. Ramen-burger nawet jeżeli nie najsmaczniejszy z degustowanych był na pewno najoryginalniejszy.

Monika i Marcin Michalscy

- - - - - 
Świetna przygoda, super atmosfera, smaki niebiańskie, burgery jak z najlepszej burgerowni, bez stresu i napięcia, każdy - nawet laik - da radę.
Bardzo przydatne warsztaty, Dawid zaproponował ciekawe przepisy, zwłaszcza z cielęciny i z kaczki, można poznać wiele trików kulinarnych i miło spędzić czas na wspólnej wyżerce z pozostałymi uczestnikami.

Magda Kołtun

- - - - -
 
Zainteresował Cię ten warsztat? Masz trzy opcje:
  • Zgłoś się teraz : )
  • Sprezentuj bliskiej Ci osobie voucher na ten właśnie warsztat - zakładka Kontakt
  • Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie! 
Sprawdź zdjęcia z poprzednich warsztatów B jak bÓrger w Galerii 
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w tym warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Cena
Zgłoszenia do 17 kwietnia - 179 zł / osobę
Zgloszenia od 17 kwietnia - 200 zł / osobę
 
Pozostała liczba miejsc dostępnych na warsztacie: 2
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 200 zł
 
 
Taś, taś, kaczko
Kaczka - czyli temat przewodni tego warsztatu kulinarnego. A właściwie druga odsłona tematu warsztatów związanych z kaczką. Po warsztatch bez problemu podzielisz całą kaczkę na poszczególne jej elementy. Dowiesz się, że przygotowanie potrawy z kaczki nie musi być trudne. Dowiesz się jak właściwie przygotować kaczkę na kilka sposobów, jak dobierać dodatki do tego rodzaju drobiu aby skomponować przepyszną potrawę. W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Kaczkę sous-vide z na warzywach korzeniowych ze śmietanką i gorczycą, z sosem śliwkowym, posypką gryczano-pomarańczową
  • Klasyczną kaczkę na carpaccio z kiszonej cukinii, z fermentowaną rzodkiewką i palonym masłem z szałwią
  • Burgera z kaczki na pulchnym podpłomyku z chutneyem z czerwonej cebuli i grejpfruta, sezonowymi warzywami
     
  • ... a na deser jabłka w tempurze z miodem i miętą
Po tym warsztacie wyjdziesz z ogromną dawką wiedzy na temat przyrządzania kaczki. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kucheni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia!
 
Cena: 179 zł do 16 kwietnia, od 16 kwietnia 200 zł / 
 
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: Czas trwania: ok. 3-4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 200 zł
 
 
Trochę po francusku
 
Tym razem kuchnia francuska czyli temat przewodni tego warsztatu kulinarnego. Na tym warsztacie opanujesz wybrane techniki kuchni francuskiej i poznasz jej klasyczne odsłony. Przygotujesz potrawy, które przeniosą Cię na chwilę do francuskich klimatów. Dowiesz się jak przyrzadzić creme friache - produkt, o który nie łatwo w polskich sklepach. A na warsztat bierzemy dokładnie 4 potrawy:
  • smażone pory w winegrecie z jajkami poszetowymi, szynką, szparagami julienne i creme fraiche
  • gryczane crepes z szynką dojrzewającą, serem, kaszanką i jajkiem sadzonym
  • pierś kaczą z panierką musztardowo-orzechową na ratatouille warzywnym, karmelizowanymi cebulkami, pomarańczą i gruszką
  • cydrowy sos sabayon z truskawkami, pomidorkami koktajlowymi
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 179 zł do 4 lipca, od 5 lipca 200 zł / 
 
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: Czas trwania: ok. 3-4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 200 zł
 
 
Wołowina dla każdego
Wołowina | Warsztaty kulinarne w Lublinie | Lubelskie | Pokazy kulinarne | Doradztwo gastronomiczne | Lubelskie
 
Wołowina dla każdego to kolejny temat przewodni warsztatów kulinarnych w Lublinie. Na tym warsztacie poznasz potrawy z różnych zakątków kulinarnych. Od aromatycznych sajgonek po stek z antrykotu. Dowiesz się jak zapanować nad smażeniem steku wołowego aby jedzenie sprawiało Ci zawsze radość i satysfakcję. Po tym warsztacie nie raz będziesz sięgał po soczysty rostbef. Wprowadzę Cię także w tajniki gotowania metodą sous-vide. Zatem na warsztat bierzemy tym razem takie o to 4 potrawy:
 
  • smażone sajgonki z wołowiną, grzybami, marynowanym czosnkiem, kapustą, świeżą kolendrą i sosem szczypiorkowym
  • stek z antrykotu z sosem piwnym, z musztardą, szaltoką i warzywami korzeniowymi z rozmarynem
  • sałatka z pieprzowo-ziołowym rostbefem sous-vide, marynowaną gruszką, kalafiorem, prażonym sezamem i winegretem z suszonych pomidorów

    a na deser już nie wołowina ;)

    gotowane jabłka w syropie na bazie cydru gruszkowego
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 189 zł do 16 lipca, od 16 lipca 219 zł. Tylko 10 miejsc jest na warsztacie!
 
Wołowina | Warsztaty kulinarne w Lublinie | Lubelskie | Pokazy kulinarne | Doradztwo gastronomiczne | Lubelskie
 
 
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 189 zł
 
 
Jesień na talerzu
Jesień na talerzu | Warsztaty pokazy kulinarne | Lubelskie | Lublin | Doradztwo gastronomiczne | Sous vide | |Dawid Furmanek bloger mEATing | Live cooking | show z gotowania
 
Chociaż potraw kojarzonych z jesienią jest sporo, tym razem na warsztat wybierzemy takie, które staną się stałym punktem w Twoim domowym jadłospisie. Jesień na talerzu czyli temat przewodni tego warsztatu kulinarnego. Na tym warsztacie opanujesz różne techniki kulinarne. Przygotujesz potrawy, które przyniosą zapewne Ci później dawkę porządnej energii na jesienne dni. Tym razem na warsztat bierzemy:
  • dyniowe gnocchi z kaczką confit, piklami i szałwią
  • rozgrzewającą zupę pho z ogonów i karku wołowego z noodlami, grzybami i jajkiem sous-vide
  • kremowe, złociste risotto z dynią, jarmużem i wędzoną brukselką
  • duszone jabłka z czekoladą, bakaliami w syropie cytrusowym z bazylią
 
Smakowicie brzmi, prawda? Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 189 zł tylko do 3 października, od 3 października lipca 209 zł / Uwaga! Pula tańszych biletów ograniczona.
 
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 189 zł
 
 
Mega śniadania... nie tylko z dietetykiem
Mega śniadania | Warsztaty pokazy kulinarne | Lubelskie | Lublin | Dietetyk | Doradztwo gastronomiczne | Sous vide | |Dawid Furmanek bloger mEATing | Live cooking | show z gotowania
 
Uwaga! Brak miejsc! 
 
Na tym warsztacie dowiesz się i przede wszystkim nauczysz sie robić jedne z najbardziej znanych klasyków śniadaniowych. Przeniesiemy się w kulinarną podróż do USA, Wielkiej Brytanii, Tunezji i Izraelu oraz Grecji. Nie zabraknie także wariacji na pyszne polskie śniadanie w nieco innym wydaniu. Zobaczymy co się jada poza granicami naszego kraju. Ale tak naprawdę - skąd by się nie wywodziły te śniadania, można je uznać za jedne z ciekawszych opcji na  początek dnia. Potrawy te z pewnością dostarczą Ci mnóstwa energii na podbój świata : )
 
Menu, rzecz jasna z małym twistem:
  • jajka po benedyktyńsku z jajkiem poszetowym, awokado, szynką na polskim podpłomyku oraz z "wędzonym" sosem holederskim
  • kaszanka z zielonymi warzywami, wędzonym boczkiem, jajem przepiórczym i sosem owocowym
  • aromatyczna szakszuka z ziołami, fetą, jajkami, marynowanym burakiem
  • parowana, kremowa ale niesmażona jajecznica z grzybami i palonym kalafiorem
  • pasta Fava z grochu, z oliwą, cytryną, karmelizowaną cebulą, prażonymi orzechami i miodem z zielonym groszkiem na domowym chlebie.
 
Smakowicie brzmi, prawda? Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 

Uwaga, uwaga!

#1

mEATing i ComplEAT jako duet na pierwszych w tym roku warsztatach! Przedstawiamy osobę, która po raz pierwszy zagości na warsztacie w mEATing:
 
Agnieszka Cioś | Dietetyk Lublin | ComplEATAgnieszka Cioś
Agnieszka Cioś jest dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. Prowadzi w Lublinie dwa gabinety dietetyczne, lubi eksperymentować z dietami, wprowadzać niecodzienne i nowoczesne schematy żywieniowe, a przy tym zaskakiwać. W swoim dwudziestokilkuletnim życiu doświadczyła już pracy jako trener personalny, manager klubu sportowego i szkoleniowiec, jednak dietetyka i jedzenie jest tym, co bez końca ją pochłania.

Jej pasją jest nie tylko leczenie za pomocą pożywienia. Uwielbia także gotować, w szczególności bez przepisu. Intuicja jest najlepszym kucharzem.

Agnieszka będzie towarzyszyła nam na warsztacie, a więc będziecie mieć niebywałą okazję skorzystać z jej wiedzy i doświadczenia podczas trwania naszego spotkania. To niebywała okazja, aby zapytać o kwestie związane z żywieniem i rozwiać swoje wątpliwości dotyczące powszechnie panujących mitów dietetycznych. To, co jesz i jak jesz, wpływa nie tylko na Twój wygląd, ale także samopoczucie.

Nie na darmo mówią o niej, że jest dietetycznym ewenementem i że żyje na diecie „bez”. Od lat żywi się stosując produkty bez glutenu, bez nabiału, bez jajek, bez produktów przetworzonych, bez chleba, mąki, cukru, słodyczy, soków i wielu innych. Nie ma rzeczy, których nie da się osiągnąć, wystarczy słuchać swojego ciała. Ma za sobą osobisty sukces w postaci 10 zrzuconych kilogramów. Nie wie, co to budzik. Wstaje o 5 rano, a dzień zaczyna od kawy i rozmowy z kotem, który także stosuje dietę „bez” : ) Co robi Agnieszka przy 20C mrozie? Zapewne uziemia się, skacząc bosymi stopami po głębokim śniegu. :)

#2

Na warsztacie dowiesz się jak zrobic swój własny zakwas na chleb - tak naprawdę zaczniesz go robić. Podzielę się z Tobą moją wiedzą na temat domowego chleba, a jeśli zechcesz, ukradniesz ode mnie trochę mojego zakwasu : ) Dlatego pamiętaj aby wziąć ze sobą na warsztat słoik lub inny pojemnik na zakwas!

#3

Jeśli wiesz lub podejrzewasz, że nie zjesz wszystkiego, co przygotujesz na warsztacie, zaopatrz się w dodatkowe pojemniki wielokrotnego użycia na jedzenie - starajmy się zadbać o czystsze środowisko ; ) Jeśli z jakichś przyczyn nie będziesz ich mieć ze sobą, coś zorganizuję na miejscu ; )

#4

Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń i opłat, a pula tańszych biletów to tylko 0.

#5

Cena: do 6 lutego: 179 zł, od 7 lutego: 209 zł
 

Posiadasz voucher? Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.

 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Kilka opinii o moich warsztatach:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Chleb i Wino, Kapucyńska 2, Lublin Cena: 209 zł
 
 
Kasze i spółka + dietetyk
Kasze i spółka | Warsztaty pokazy kulinarne | Lubelskie | Lublin | Dietetyk | Doradztwo gastronomiczne | Sous vide | |Dawid Furmanek bloger mEATing | Live cooking | show z gotowania
 
 
UWAGA: Brak miejsc! 
 
Nowy temat warsztatów kuliarnych mEATing bardzo wdzięczny - KASZE i spółka. Spółka? Czyli inne produkty związane z kaszą. Mega zdrowe, sycące, bogate w wiele wartości odżywczych, po które powinniśmy sięgać co raz częściej. Wszystkie wprowadzone do naszego codziennego menu zapewnią nam z pewnością niezbędnych mikroelementów i drogocennych pierwiastków. A jakich? O tym dowiesz się podczas tych warsztatów. A kto Ci taką wiedzę przekażę? Po raz kolejny - Agnieszka Cioś - dietetyk. Jak na poprzednich warsztatach, Aga będzie mnie wspierać - będzie do Waszej dyspozycji i będziecie mogli ją bombardować pytaniami związanymi z optymalnym i zdrowym żywieniem. A do tego nauka podczas wspólnych warsztatów kulinarnych. 
 
Co w menu tym razem?
  • Buraczany tatar z quinoa, kiszoną cukinią, bobem, żółtkiem, z kurkami i chipsem z siemienia lnianego Wege, Bez glutenu 
  • Polskie tacos gryczane z salsą, guacamole, fasolą, olejem lnianym i lubczykiem |  Wege, Bez glutenu 
  • Pierogi z niepaloną kaszą gryczaną, twarogiem, miętą, okrasą z karmelizowanej marchwi z szałwią oraz posypką z prażonej kaszy |  Wege 
  • Arancini z kaszy perłowej z warzywami korzeniowymi, grzybami, bazylią z sosem winno-fasolowym I  Wege 
  • Kokosanki-jaglanki z pistacjami, migdałami oraz kakao  Wege, Bez Glutenu 
 
Smakowicie brzmi, prawda? Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
 
#1
Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń i opłat.
 
#2

Zapisz się przed 4 marca i zapłać 20 zł mniej (179 zamiast 199 zł).

 
 
Posiadasz voucher? Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o których wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, miłośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Kilka opinii o moich warsztatach:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzą:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
 
 
 
Agnieszka Cioś | Dietetyk Lublin | ComplEATAgnieszka Cioś /  complEAT
Agnieszka Cioś jest dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. Prowadzi w Lublinie dwa gabinety dietetyczne, lubi eksperymentować z dietami, wprowadzać niecodzienne i nowoczesne schematy żywieniowe, a przy tym zaskakiwać. W swoim dwudziestokilkuletnim życiu doświadczyła już pracy jako trener personalny, manager klubu sportowego i szkoleniowiec, jednak dietetyka i jedzenie jest tym, co bez końca ją pochłania.

Jej pasją jest nie tylko leczenie za pomocą pożywienia. Uwielbia także gotować, w szczególności bez przepisu. Intuicja jest najlepszym kucharzem.

Agnieszka będzie towarzyszyła nam na warsztacie, a więc będziecie mieć niebywałą okazję skorzystać z jej wiedzy i doświadczenia podczas trwania naszego spotkania. To niebywała okazja, aby zapytać o kwestie związane z żywieniem i rozwiać swoje wątpliwości dotyczące powszechnie panujących mitów dietetycznych. To, co jesz i jak jesz, wpływa nie tylko na Twój wygląd, ale także samopoczucie.

Nie na darmo mówią o niej, że jest dietetycznym ewenementem i że żyje na diecie „bez”. Od lat żywi się stosując produkty bez glutenu, bez nabiału, bez jajek, bez produktów przetworzonych, bez chleba, mąki, cukru, słodyczy, soków i wielu innych. Nie ma rzeczy, których nie da się osiągnąć, wystarczy słuchać swojego ciała. Ma za sobą osobisty sukces w postaci 10 zrzuconych kilogramów. Nie wie, co to budzik. Wstaje o 5 rano, a dzień zaczyna od kawy i rozmowy z kotem, który także stosuje dietę „bez” : ) Co robi Agnieszka przy 20C mrozie? Zapewne uziemia się, skacząc bosymi stopami po głębokim śniegu. :)
 

 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
 
Data: Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Chleb i Wino, Kapucyńska 2, Lublin Cena: 199 zł
 
 
Love pierogi
Warsztaty kulinarne Lublin - pierogi | Bistro Pazłotko | Restauracja Lublin
 
Kto nie kocha pierogów?! Chyba każdy ma swoje ulubione wariacje na ten temat. Tym razem przygotujemy w nieco innej odsłonie pierogi. Warsztaty kulinarne zaczniemy od przygotowania świetnego, uniwersalnego ciasta na pierogi. 
 
Na warsztacie ulepimy pierogi z różnymi farszami:
  • po polsku - "wg Św. Jacka" - ze smażonymi ziemniakami, czosnkiem i szpinakiem
  • w stylu meksykańskim - z wołowiną, papryką, serem, czerwona fasolą
  • w stylu chińskim - z wieprzowiną, pędami bambusa, sezamem, grzybami shitake
a na deser...
  • pierogi z kaszanką, boczkiem, miodem i orzechami
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. Dowiesz się jak wygląda gastronomia od kuchni, czego jako Gość restauracji, nie dowiesz się od obsługi. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 199 zł do 3 czerwca, od 3 czerwca 229 zł
 
 
Posiadasz już voucher?
Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Właściciel i szef kuchni w Bistro Pazłotko w Lublinie (Najlepszy Debiut Restaurant Week edycja jesienna 2019 r., najlepsza restauracja 2019 roku wg bloga Czy Smakuje). Dawid doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje i czasami recenzuje - prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: Czas trwania: 4h Miejsce: Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin Cena: 199 zł
 
 
Burgery i te sprawy 8 listopada 2021
Warsztaty kulinarne Lublin - burgery | Bistro Pazłotko | Restauracja Lublin
 
Jeśli zainteresował Cię ten warsztat to musi znaczyć, że lubisz burgery : )
Przeanalizujemy o co chodzi w burgerach. Poznasz temperatury oraz stopnie wysmażenia mięsa. Dowiesz się jak zrobić świetnego burgera nie tylko metodą klasyczną ale np. sous-vide.
 
Na warsztat bierzemy aż 4 potrawy:
  • burgera wołowego sous-vide z serem cheddar, bekonem, piklowaną cukinią, z sosem tatarskim
  • burgera wołowego surf and turf z krewetkami, sosem mango
  • kurczakburgera ze słoniną, dojrzewającą szynką, sosem fistaszkowym
a do tego przygotujesz samodzielnie...
  • majonez
  • surówkę colesław
  • domowe frytki
oj, głodny nie wyjdziesz z warsztatów! Obiecuję!
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. Dowiesz się jak wygląda gastronomia od kuchni, czego jako Gość restauracji, nie dowiesz się od obsługi. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 199 zł do 5 listopada, od 6 listopada 239 zł
 
 
Posiadasz już voucher?
Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Właściciel i szef kuchni w Bistro Pazłotko w Lublinie (Najlepszy Debiut Restaurant Week edycja jesienna 2019 r., najlepsza restauracja 2019 roku wg bloga Czy Smakuje). Dawid doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje i czasami recenzuje - prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: 8 listopada 2021 Godzina rozpoczęcia: 18:30 Czas trwania: 4h Miejsce: Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin Cena: 199 zł
 
 
Kuchnia francuska 9 listopada 2021
Warsztaty kulinarne Lublin - kuchnia francuska | Bistro Pazłotko | Restauracja Lublin
 
Kuchnia francuska znów zawita na mEATingowych warsztatach kulinarnych. Na tym warsztacie opanujesz wybrane techniki kuchni francuskiej i poznasz jej klasyczne odsłony. Przygotujesz potrawy, które przeniosą Cię na chwilę do francuskich klimatów. Nie byłbym sobą gdybym nie przemycił trochę akcentów polskich w tym warsztacie - tak jak to robię w Bistro Pazłotko!
 
Na warsztat bierzemy aż 4 potrawy:
  • czerwona sałatka z buraka, grejpfruta, z miodem i z pieczonym camembertem, orzechami włoskimi, z bagietką
  • tymiankowa zupa cebulowa z lawendą na palonych kościach wołowych
  • confitowane udo kacze z warzywnym sosem demi-glace, z zielonymi warzywami
a na deser...
  • sabayone z prosecco, pijanymi rodzynkami, pomidorami i... bekonem
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. Dowiesz się jak wygląda gastronomia od kuchni, czego jako Gość restauracji, nie dowiesz się od obsługi. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 199 zł do 6 listopada, od 6 listopada 239 zł
 
 
Posiadasz już voucher?
Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Właściciel i szef kuchni w Bistro Pazłotko w Lublinie (Najlepszy Debiut Restaurant Week edycja jesienna 2019 r., najlepsza restauracja 2019 roku wg bloga Czy Smakuje). Dawid doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje i czasami recenzuje - prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: 9 listopada 2021 Godzina rozpoczęcia: 18:30 Czas trwania: 4h Miejsce: Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin Cena: 199 zł