Warsztaty pokażą Ci jak przygotowywać sushi w domu - zaczynając od przygotowania odpowiednich narzędzi, stanowiska pracy, poprzez wybór odpowiednich składników, ugotowanie ryżu, aż do poprawnego przygotowywania różnych rodzajów sushi. Wykonasz 5 rodzajów sushi: Hoso Maki, Futo Maki, Ura Maki, Gunkany oraz Nigiri. Wykonasz sushi z nori (alg morskich), ryżu, wasabi, imbiru, ryb: łososia, tuńczyka, maślanej oraz owoców morza np. krewetki, ośmiornica. Każdy z uczestników warsztatów zdobędzie wiedzę na temat przygotowania stanowiska pracy, produktów, przykładowych cen z hipermarketów, posługiwania się nożem, techniki robienia sushi, odpowiedniego podania oraz spożywania sushi. Warsztat będzie zakończony wspólną konsumpcją wykonanych potraw (będziesz mógł także zabrać swoje sushi do domu).
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie!