mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2018 m-EAT-ing.pl wykonanie eball

Kuchnia bezglutenowa

Warsztaty odbyły się: 21 lutego 2016
W trakcie warsztatu dowiesz się jak skutecznie wytrwać w diecie bezglutenowej. Dowiesz się jak zastępować najpopularniejszą mąką pszenną w codziennych zmaganiach kulinarnych, jak przygotowywać pyszne sosy do potraw bez użycia mąki.
 
Podczas warsztatu kuchni bezglutenowej przygotujesz poniższe potrawy i bez problemu będziesz mógł je odtworzyć w swojej kuchni.
  • Pstrąg sous-vide z bobem w mięcie i kaparami z sosem z pieczonej papryki i cydru z młotkowanym pieprzem
  • Arancini z ryżu arborio z mozarellą, podgrzybkami, groszkiem i oregano z dipem z pieczonych pomidorków koktajlowych z chilli
  • Placuszki gryczane z bananem i ziarnami, prażonymi orzechami i sosem czekoladowym z chilli
Dodatkowo przygotujecie pyszny chleb gryczany, który zabierzecie ze sobą do domu!
 
Warsztat kulinarny poświęcony w całości kuchni bezglutenowej dla amatorów dobrego i zdrowego odżywiania. Celiakia i dieta bezglutenowa. Pomysły na obiad, deser, przepis na chleb gryczany

Z pewnością spotkasz na warsztacie osoby, które borykają się na co dzień z ograniczeniami diety bezglutenowej, dzięki czemu będziecie mogli wymienić swoje doświadczenia w tym temacie. Ale także dowiesz się jakie nowe możliwości i smaki oraz jakie korzyści płyną ze stosowania diety bezglutenowej. 
 
Cena: 149 zł - do 15 lutego | 169 zł - od 15 do 18 lutego | 190 zł - od 18 do 21 lutego
 
Warsztat kulinarny skierowany jest także do wegetarian, którzy dopuszczają w swojej diecie spożywanie mięsa ryb.
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie

Warsztat poprowadzi:

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a nawet dzieci w wieku przedszkolnym. Dodatkowo od kilku lat prowadzi bloga kulinarnego Right Behind The Kitchen. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji.

 
Zobacz zdjęcia z poprzednichwarsztatów kulinarnych mEATing:
 
Data: 21 lutego 2016 Godzina rozpoczęcia: 12:00 Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 190 zł