Na tych warsztatach poczujesz zapach owoców morza i ryb, z których przygotujesz:
-
śledzie zapiekane z ziołami i rodzynkami
-
mule w sosie winnym z pomidorami koktajlowymi
-
kalmary nadziewane warzywami oraz bakaliami
-
ośmiorniczki w sosie pomidorowym z kaparami i peperoncino
Ponadto dowiesz się jak kupować owoce morza - na co zwracać uwagę aby kupić produkt dobrej jakości. Informacje na temat owoców morza, sprawdzonych przepisów i patentów uzyskasz z pierwszej ręki od rodowitego Włocha - szefa Restauracji Rzymskiej Aventino (warsztat prowadzony w języku polskim).
Sprawdź galerię zdjęć z poprzednich warsztatów na temat owoców morza:
Cena: 179 zł - do końca lutego, 199 zł - od 1 marca / Uwaga: brak wolnych miejsc
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
-
będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
-
wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
-
jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
-
poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
-
zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
-
spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
|
Warsztat poprowadzi:
Patrizio Bolognesi - kucharz, Rzymianin z krwi i kości. Pasję gotowania zaszczepiła u niego babcia. Swoje 20-letnie doświadczenie zdobywał w restauracjach we Włoszech, Wielkiej Brytanii i Francji, co pozwoliło mu otworzyć własną restaurację Aventino w centrum Starego Miasta w Lublinie. W swojej pracy preferuje tradycyjne dania kuchni włoskiej przygotowane na bazie oryginalnych, wysokiej jakości produktów. Specjalizuje się w rybach i skorupiakach.
|
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie!
Voucher / karta podarunkowa
Brakuje Ci pomysłu na prezent? Voucher na ten warsztat będzie idealny dla osób, które lubią spędzać czas w kuchni, chcą poznawać nowe smaki, techniki kulinarne. W celu wykupienia vouchera
skontaktuj się z nami.
Posiadasz już voucher?
Poinformuj nas o tym pisząc wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl - uzyskasz szczegółowe informacje jak go wykorzystać.
Data: 18 marca 2017
Godzina rozpoczęcia: 09:00 Czas trwania: ok. 4 godziny
Miejsce: Lublin
Cena: 199 zł