mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2018 m-EAT-ing.pl wykonanie eball

Taś, taś, kaczko

Warsztaty odbyły się: 21 kwietnia 2018
Kaczka - czyli temat przewodni tego warsztatu kulinarnego. A właściwie druga odsłona tematu warsztatów związanych z kaczką. Po warsztatch bez problemu podzielisz całą kaczkę na poszczególne jej elementy. Dowiesz się, że przygotowanie potrawy z kaczki nie musi być trudne. Dowiesz się jak właściwie przygotować kaczkę na kilka sposobów, jak dobierać dodatki do tego rodzaju drobiu aby skomponować przepyszną potrawę. W trakcie warsztatu przygotujesz:
  • Kaczkę sous-vide z na warzywach korzeniowych ze śmietanką i gorczycą, z sosem śliwkowym, posypką gryczano-pomarańczową
  • Klasyczną kaczkę na carpaccio z kiszonej cukinii, z fermentowaną rzodkiewką i palonym masłem z szałwią
  • Burgera z kaczki na pulchnym podpłomyku z chutneyem z czerwonej cebuli i grejpfruta, sezonowymi warzywami
     
  • ... a na deser jabłka w tempurze z miodem i miętą
Po tym warsztacie wyjdziesz z ogromną dawką wiedzy na temat przyrządzania kaczki. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kucheni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia!
 
Cena: 179 zł do 16 kwietnia, od 16 kwietnia 200 zł / 
 
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: 21 kwietnia 2018 Godzina rozpoczęcia: 09:00 Czas trwania: ok. 3-4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 200 zł