Tym razem kuchnia francuska czyli temat przewodni tego warsztatu kulinarnego. Na tym warsztacie opanujesz wybrane techniki kuchni francuskiej i poznasz jej klasyczne odsłony. Przygotujesz potrawy, które przeniosą Cię na chwilę do francuskich klimatów. Dowiesz się jak przyrzadzić creme friache - produkt, o który nie łatwo w polskich sklepach. A na warsztat bierzemy dokładnie 4 potrawy:
-
smażone pory w winegrecie z jajkami poszetowymi, szynką, szparagami julienne i creme fraiche
-
gryczane crepes z szynką dojrzewającą, serem, kaszanką i jajkiem sadzonym
-
pierś kaczą z panierką musztardowo-orzechową na ratatouille warzywnym, karmelizowanymi cebulkami, pomarańczą i gruszką
-
cydrowy sos sabayon z truskawkami, pomidorkami koktajlowymi
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
Cena: 179 zł do 4 lipca, od 5 lipca 200 zł /
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
-
będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
-
wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
-
jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
-
poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
-
zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
-
spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania.
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)
Tomasz Baranowski
- - - - -
Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.
Michał Borkowski
- - - - -
|
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji.
|
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
|
Data: 7 lipca 2018
Godzina rozpoczęcia: 09:00 Czas trwania: ok. 3-4 godziny
Miejsce: Lublin
Cena: 200 zł