mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2024 m-EAT-ing.pl wykonanie eball

Burgery i te sprawy

Warsztaty odbyły się: 8 listopada 2021
Warsztaty kulinarne Lublin - burgery | Bistro Pazłotko | Restauracja Lublin
 
Jeśli zainteresował Cię ten warsztat to musi znaczyć, że lubisz burgery : )
Przeanalizujemy o co chodzi w burgerach. Poznasz temperatury oraz stopnie wysmażenia mięsa. Dowiesz się jak zrobić świetnego burgera nie tylko metodą klasyczną ale np. sous-vide.
 
Na warsztat bierzemy aż 4 potrawy:
  • burgera wołowego sous-vide z serem cheddar, bekonem, piklowaną cukinią, z sosem tatarskim
  • burgera wołowego surf and turf z krewetkami, sosem mango
  • kurczakburgera ze słoniną, dojrzewającą szynką, sosem fistaszkowym
a do tego przygotujesz samodzielnie...
  • majonez
  • surówkę colesław
  • domowe frytki
oj, głodny nie wyjdziesz z warsztatów! Obiecuję!
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. Dowiesz się jak wygląda gastronomia od kuchni, czego jako Gość restauracji, nie dowiesz się od obsługi. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 199 zł do 5 listopada, od 6 listopada 239 zł
 
Miejsce warsztatów - Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin
 
Posiadasz już voucher?
Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Właściciel i szef kuchni w Bistro Pazłotko w Lublinie (Najlepszy Debiut Restaurant Week edycja jesienna 2019 r., najlepsza restauracja 2019 roku wg bloga Czy Smakuje). Dawid doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje i czasami recenzuje - prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: 8 listopada 2021 Godzina rozpoczęcia: 18:30 Czas trwania: 4h Miejsce: Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin Cena: 199 zł