Uwaga! Brak miejsc!
Na tym warsztacie dowiesz się i przede wszystkim nauczysz sie robić jedne z najbardziej znanych klasyków śniadaniowych. Przeniesiemy się w kulinarną podróż do USA, Wielkiej Brytanii, Tunezji i Izraelu oraz Grecji. Nie zabraknie także wariacji na pyszne polskie śniadanie w nieco innym wydaniu. Zobaczymy co się jada poza granicami naszego kraju. Ale tak naprawdę - skąd by się nie wywodziły te śniadania, można je uznać za jedne z ciekawszych opcji na początek dnia. Potrawy te z pewnością dostarczą Ci mnóstwa energii na podbój świata : )
Menu, rzecz jasna z małym twistem:
-
jajka po benedyktyńsku z jajkiem poszetowym, awokado, szynką na polskim podpłomyku oraz z "wędzonym" sosem holederskim
-
kaszanka z zielonymi warzywami, wędzonym boczkiem, jajem przepiórczym i sosem owocowym
-
aromatyczna szakszuka z ziołami, fetą, jajkami, marynowanym burakiem
-
parowana, kremowa ale niesmażona jajecznica z grzybami i palonym kalafiorem
-
pasta Fava z grochu, z oliwą, cytryną, karmelizowaną cebulą, prażonymi orzechami i miodem z zielonym groszkiem na domowym chlebie.
Smakowicie brzmi, prawda? Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
Uwaga, uwaga!
#1
mEATing i ComplEAT jako duet na pierwszych w tym roku warsztatach! Przedstawiamy osobę, która po raz pierwszy zagości na warsztacie w mEATing:
Agnieszka Cioś
Agnieszka Cioś jest dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. Prowadzi w Lublinie dwa gabinety dietetyczne, lubi eksperymentować z dietami, wprowadzać niecodzienne i nowoczesne schematy żywieniowe, a przy tym zaskakiwać. W swoim dwudziestokilkuletnim życiu doświadczyła już pracy jako trener personalny, manager klubu sportowego i szkoleniowiec, jednak dietetyka i jedzenie jest tym, co bez końca ją pochłania.
Jej pasją jest nie tylko leczenie za pomocą pożywienia. Uwielbia także gotować, w szczególności bez przepisu. Intuicja jest najlepszym kucharzem.
Agnieszka będzie towarzyszyła nam na warsztacie, a więc będziecie mieć niebywałą okazję skorzystać z jej wiedzy i doświadczenia podczas trwania naszego spotkania. To niebywała okazja, aby zapytać o kwestie związane z żywieniem i rozwiać swoje wątpliwości dotyczące powszechnie panujących mitów dietetycznych. To, co jesz i jak jesz, wpływa nie tylko na Twój wygląd, ale także samopoczucie.
Nie na darmo mówią o niej, że jest dietetycznym ewenementem i że żyje na diecie „bez”. Od lat żywi się stosując produkty bez glutenu, bez nabiału, bez jajek, bez produktów przetworzonych, bez chleba, mąki, cukru, słodyczy, soków i wielu innych. Nie ma rzeczy, których nie da się osiągnąć, wystarczy słuchać swojego ciała. Ma za sobą osobisty sukces w postaci 10 zrzuconych kilogramów. Nie wie, co to budzik. Wstaje o 5 rano, a dzień zaczyna od kawy i rozmowy z kotem, który także stosuje dietę „bez” : ) Co robi Agnieszka przy 20C mrozie? Zapewne uziemia się, skacząc bosymi stopami po głębokim śniegu. :)
|
#2
Na warsztacie dowiesz się jak zrobic swój własny zakwas na chleb - tak naprawdę zaczniesz go robić. Podzielę się z Tobą moją wiedzą na temat domowego chleba, a jeśli zechcesz, ukradniesz ode mnie trochę mojego zakwasu : ) Dlatego pamiętaj aby wziąć ze sobą na warsztat słoik lub inny pojemnik na zakwas!
#3
Jeśli wiesz lub podejrzewasz, że nie zjesz wszystkiego, co przygotujesz na warsztacie, zaopatrz się w dodatkowe pojemniki wielokrotnego użycia na jedzenie - starajmy się zadbać o czystsze środowisko ; ) Jeśli z jakichś przyczyn nie będziesz ich mieć ze sobą, coś zorganizuję na miejscu ; )
#4
Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń i opłat, a pula tańszych biletów to tylko 0.
#5
Cena: do 6 lutego: 179 zł, od 7 lutego: 209 zł
Posiadasz voucher? Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
-
będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
-
wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
-
jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
-
poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
-
zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
-
spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Kilka opinii o moich warsztatach:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania.
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)
Tomasz Baranowski
- - - - -
Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.
Michał Borkowski
- - - - -
|
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji.
|
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy
|
Data: 16 lutego 2019
Godzina rozpoczęcia: 09:00 Czas trwania: ok. 4 godziny
Miejsce: Chleb i Wino, Kapucyńska 2, Lublin
Cena: 209 zł