W trakcie tych warsztatów dietetyk przekaże Ci informacje o fundamentach racjonalnego odżywiania się. Będziemy obalać mity związane z dietami cud. Przygotujesz potrawy opracowane przez dietetyka, które dostarczą Twojemu organizmowi wiele wartości odżywczych i pomogą Ci zadbać o zdrowie oraz wygląd. Na początek coś energetycznego na śniadanie – owsiane scramble z owocami. W kuchni fit doskonale odnajdują się także zupy - nauczysz się przygotowywać rozgrzewającą zupę imbirowo-marchwiową. Przygotujesz przekąskę z wędzonej makreli i pasty z awokado z bazylią na żytnim chlebie. Dowiesz się dlaczego warto sięgać po chudy drób oraz rozmaite kasze i przyrządzisz gotowane roladki z indyka z suszoną śliwką podane na „kaszotto” - czyli risotto z kaszy pęczak. Dodatkowo w trakcie warsztatów będziesz mogła / mógł dokonać analizy składu ciała i skorzystać z konsultacji dietetycznych.
Warsztat prowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie. Je, gotuje, pisze, analizuje - od kilku lat blogger kulinarny.