W trakcie tych warsztatów kulinarnych nauczysz się przyrządzać typową przekąskę prosto z uliczek Sycylii - warzywane Arancini Siciliani. Ugotujesz warzywną zupę z ryżem i cykorią zwaną minestra contadina riso e indivia. Przyrządzisz pomidory i papryki nadziewane ryżem, ziołami oraz z zapiekanymi pomidorami. Ponadto zrobisz kremowe risotto z szafranem i grzybami. Na deser przygotujesz wiejski deser prosto z patelni z pastą orzechową oraz bitą śmietaną zwany cassola.
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie!
Data: 11 stycznia 2015
Godzina rozpoczęcia: 10:00 Czas trwania: ok. 4 godziny
Miejsce: Do ustalenia
Cena: 199 zł