Po tym warsztacie nie będziesz już kupować osobno poszczególnych części kurczaka - nauczysz się szybko i prawidłowo porcjować kurczaka. Dowiesz się dlaczego warto wybierać drób w całości i jak można go upiec w domu aby zawsze był doprawiony i niewysuszony. Po warsztacie będziesz wiedzieć jak oddzielić mięso od kości kurczaka. Przygotujesz soczyste klopsiki z udek z ziołami z warzywnym gulaszem ratatouille. Przygotujesz pierś kurczaka na dwa sposoby: z solanki z sosem z lubelskiego cydru i musztardy francuskiej oraz kruchą pierś z maślanki pieczoną w panierce z płatków owsianych, krakersów z salsą warzywno-owocową. Do tego zrobisz samodzielnie podpłomyk z ziołami na bazie zsiadłego mleka i mąki pszennej, który będzie jak znalazł do zrobionych przez Ciebie potraw. Dodatkowo nauczysz się prawidłowo trzymać nóż aby praca w kuchni była przyjemna i bezpieczna oraz poznasz podstawowe techniki krojenia.
Zainteresował Cię ten warsztat?
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogonym miejscu i czasie!
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie. Je, gotuje, pisze, analizuje - od kilku lat blogger kulinarny.
Data: 19 października 2014
Godzina rozpoczęcia: 11:00 Czas trwania: ok. 4 godziny
Miejsce: Do ustalenia
Cena: 150 zł