Na starcie nauczysz się robić delikatne, słodkie, maślane bułeczki do hamburgerów z dodatkiem siemienia lnianego i czarnuszki.
Przygotujesz samodzielnie aż trzy unikalne burgery:
-
ramen burger, w nietypowej "bułce" makaronowej, po który Nowojorczycy stoją nawet po kilka godzin w kolejce - z wołowiny, z dodatkiem gruszki, sera cheddar i papryczką jalapeno i sosem szczypiorkowym
-
burger surf and turf z cielęciny i z krewetkami, szpinakiem, boczniakiem i i sosem tatarskim
-
burger z kaczki z chutneyem z ogórków, z wędzonym jabłkiem i goździkami oraz sosem rozmarynowym
Do tego zrobisz od podstaw własny, domowy majonez, sos tatarski i sos szczypiorkowy.
Ponadto w trakcie warsztatów dowiesz się jak dobierać mięso aby każdy burger był soczysty, jakich używać przypraw by wydobyć smak tego, co najlepsze w burgerach.
Przyjdź na warsztaty kulinarne i naucz się robić burgery jakich nie dostaniesz w restauracjach!
Opinie o warsztacie
Podoba nam się, że jesteście dobrze zorganizowani - stanowiska są przemyślane, noże naostrzone, itd. Jako organizatorzy konferencji potrafimy to docenić. Ale chyba najważniejsze jest przygotowanie Dawida i zaangażowanie.
Dla mnie najfajniejsze jest to, że robimy wszystko od podstaw, bez chodzenia na łatwiznę, np. sos tatarski lub bułki przy burgerach.
Monice najbardziej spodobała się różnorodność możliwości w ramach jednego tematu. Ramen-burger nawet jeżeli nie najsmaczniejszy z degustowanych był na pewno najoryginalniejszy.
Monika i Marcin Michalscy
- - - - -
Świetna przygoda, super atmosfera, smaki niebiańskie, burgery jak z najlepszej burgerowni, bez stresu i napięcia, każdy - nawet laik - da radę.
Bardzo przydatne warsztaty, Dawid zaproponował ciekawe przepisy, zwłaszcza z cielęciny i z kaczki, można poznać wiele trików kulinarnych i miło spędzić czas na wspólnej wyżerce z pozostałymi uczestnikami.
Magda Kołtun
- - - - -
Zainteresował Cię ten warsztat? Masz trzy opcje:
-
Zgłoś się teraz : )
-
Sprezentuj bliskiej Ci osobie voucher na ten właśnie warsztat - zakładka Kontakt
-
Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie!
Sprawdź zdjęcia z poprzednich warsztatów B jak bÓrger w Galerii
|
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji.
|
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
Dlaczego warto wziąć udział w tym warsztacie kulinarnym?
-
będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
-
wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
-
jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
-
poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
-
zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
-
spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Cena
Zgłoszenia do 17 kwietnia - 179 zł / osobę
Zgloszenia od 17 kwietnia - 200 zł / osobę
Pozostała liczba miejsc dostępnych na warsztacie: 2
|