mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2018 m-EAT-ing.pl wykonanie eball
Najlepsze burgery w Lublinie|Warsztaty kulinarne dla firm imprezy integracyjne|Jak przygotować w domu hamburgery - ramen burger, z cielęciny kaczki wołowy wegetariański|Domowe wypieki bułki maślane|błyskawiczne ciasto drożdżowe|Warsztat gotowania|Ranking|Forum|Gdzie zjeść czy smakuje

B jak bÓrger

Warsztaty odbyły się: 22 kwietnia 2017
 
Na starcie nauczysz się robić delikatne, słodkiemaślane bułeczki do hamburgerów z dodatkiem siemienia lnianego i czarnuszki.
Przygotujesz samodzielnie aż trzy unikalne burgery:
  • ramen burger, w nietypowej "bułce" makaronowej, po który Nowojorczycy stoją nawet po kilka godzin w kolejce - z wołowiny, z dodatkiem gruszki, sera cheddar i papryczką jalapeno i sosem szczypiorkowym
  • burger surf and turf z cielęciny i z krewetkami, szpinakiem, boczniakiem i i sosem tatarskim
  • burger z kaczki z chutneyem z ogórków, z wędzonym jabłkiem i goździkami oraz sosem rozmarynowym

Do tego zrobisz od podstaw własny, domowy majonezsos tatarski i sos szczypiorkowy.

Ponadto w trakcie warsztatów dowiesz się jak dobierać mięso aby każdy burger był soczysty, jakich używać przypraw by wydobyć smak tego, co najlepsze w burgerach.

Przyjdź na warsztaty kulinarne i naucz się robić burgery jakich nie dostaniesz w restauracjach!
 
Opinie o warsztacie

Podoba nam się, że jesteście dobrze zorganizowani - stanowiska są przemyślane, noże naostrzone, itd. Jako organizatorzy konferencji potrafimy to docenić. Ale chyba najważniejsze jest przygotowanie Dawida i zaangażowanie. 
Dla mnie najfajniejsze jest to, że robimy wszystko od podstaw, bez chodzenia na łatwiznę, np. sos tatarski lub bułki przy burgerach.
Monice najbardziej spodobała się różnorodność możliwości w ramach jednego tematu. Ramen-burger nawet jeżeli nie najsmaczniejszy z degustowanych był na pewno najoryginalniejszy.

Monika i Marcin Michalscy

- - - - - 
Świetna przygoda, super atmosfera, smaki niebiańskie, burgery jak z najlepszej burgerowni, bez stresu i napięcia, każdy - nawet laik - da radę.
Bardzo przydatne warsztaty, Dawid zaproponował ciekawe przepisy, zwłaszcza z cielęciny i z kaczki, można poznać wiele trików kulinarnych i miło spędzić czas na wspólnej wyżerce z pozostałymi uczestnikami.

Magda Kołtun

- - - - -
 
Zainteresował Cię ten warsztat? Masz trzy opcje:
  • Zgłoś się teraz : )
  • Sprezentuj bliskiej Ci osobie voucher na ten właśnie warsztat - zakładka Kontakt
  • Zbierz grupę znajomych, przyjaciół i skontaktuj się z nami. Przygotujemy specjalnie dla Was właśnie taki warsztat w dogodnym miejscu i czasie! 
Sprawdź zdjęcia z poprzednich warsztatów B jak bÓrger w Galerii 
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w tym warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Cena
Zgłoszenia do 17 kwietnia - 179 zł / osobę
Zgloszenia od 17 kwietnia - 200 zł / osobę
 
Pozostała liczba miejsc dostępnych na warsztacie: 2
Data: 22 kwietnia 2017 Godzina rozpoczęcia: 10:00 Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 200 zł