UWAGA: Brak miejsc!
Nowy temat warsztatów kuliarnych mEATing bardzo wdzięczny - KASZE i spółka. Spółka? Czyli inne produkty związane z kaszą. Mega zdrowe, sycące, bogate w wiele wartości odżywczych, po które powinniśmy sięgać co raz częściej. Wszystkie wprowadzone do naszego codziennego menu zapewnią nam z pewnością niezbędnych mikroelementów i drogocennych pierwiastków. A jakich? O tym dowiesz się podczas tych warsztatów. A kto Ci taką wiedzę przekażę? Po raz kolejny - Agnieszka Cioś - dietetyk. Jak na poprzednich warsztatach, Aga będzie mnie wspierać - będzie do Waszej dyspozycji i będziecie mogli ją bombardować pytaniami związanymi z optymalnym i zdrowym żywieniem. A do tego nauka podczas wspólnych warsztatów kulinarnych.
Co w menu tym razem?
-
Buraczany tatar z quinoa, kiszoną cukinią, bobem, żółtkiem, z kurkami i chipsem z siemienia lnianego | Wege, Bez glutenu
-
Polskie tacos gryczane z salsą, guacamole, fasolą, olejem lnianym i lubczykiem | Wege, Bez glutenu
-
Pierogi z niepaloną kaszą gryczaną, twarogiem, miętą, okrasą z karmelizowanej marchwi z szałwią oraz posypką z prażonej kaszy | Wege
-
Arancini z kaszy perłowej z warzywami korzeniowymi, grzybami, bazylią z sosem winno-fasolowym I Wege
-
Kokosanki-jaglanki z pistacjami, migdałami oraz kakao | Wege, Bez Glutenu
Smakowicie brzmi, prawda? Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
#1
Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń i opłat.
#2
Zapisz się przed 4 marca i zapłać 20 zł mniej (179 zamiast 199 zł).
Posiadasz voucher? Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
-
będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
-
wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
-
jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
-
poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
-
zapoznasz się być może z produktami, o których wcześniej tylko słyszałeś
-
spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, miłośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Kilka opinii o moich warsztatach:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania.
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)
Tomasz Baranowski
- - - - -
Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.
Michał Borkowski
- - - - -
|
Warsztat poprowadzą:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji.
|
|
Agnieszka Cioś / complEAT
Agnieszka Cioś jest dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. Prowadzi w Lublinie dwa gabinety dietetyczne, lubi eksperymentować z dietami, wprowadzać niecodzienne i nowoczesne schematy żywieniowe, a przy tym zaskakiwać. W swoim dwudziestokilkuletnim życiu doświadczyła już pracy jako trener personalny, manager klubu sportowego i szkoleniowiec, jednak dietetyka i jedzenie jest tym, co bez końca ją pochłania.
Jej pasją jest nie tylko leczenie za pomocą pożywienia. Uwielbia także gotować, w szczególności bez przepisu. Intuicja jest najlepszym kucharzem.
Agnieszka będzie towarzyszyła nam na warsztacie, a więc będziecie mieć niebywałą okazję skorzystać z jej wiedzy i doświadczenia podczas trwania naszego spotkania. To niebywała okazja, aby zapytać o kwestie związane z żywieniem i rozwiać swoje wątpliwości dotyczące powszechnie panujących mitów dietetycznych. To, co jesz i jak jesz, wpływa nie tylko na Twój wygląd, ale także samopoczucie.
Nie na darmo mówią o niej, że jest dietetycznym ewenementem i że żyje na diecie „bez”. Od lat żywi się stosując produkty bez glutenu, bez nabiału, bez jajek, bez produktów przetworzonych, bez chleba, mąki, cukru, słodyczy, soków i wielu innych. Nie ma rzeczy, których nie da się osiągnąć, wystarczy słuchać swojego ciała. Ma za sobą osobisty sukces w postaci 10 zrzuconych kilogramów. Nie wie, co to budzik. Wstaje o 5 rano, a dzień zaczyna od kawy i rozmowy z kotem, który także stosuje dietę „bez” : ) Co robi Agnieszka przy 20C mrozie? Zapewne uziemia się, skacząc bosymi stopami po głębokim śniegu. :)
|
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy
|
Data: 9 marca 2019
Godzina rozpoczęcia: 09:00 Czas trwania: ok. 4 godziny
Miejsce: Chleb i Wino, Kapucyńska 2, Lublin
Cena: 199 zł