mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2018 m-EAT-ing.pl wykonanie eball
Wołowina Warsztaty kulinarne Pokazy gastronomiczne Imprezy Integracyjne dla firm Wspólne gotowanie Live cooking

Wołowina dla każdego

Warsztaty odbyły się: 21 lipca 2018
Wołowina | Warsztaty kulinarne w Lublinie | Lubelskie | Pokazy kulinarne | Doradztwo gastronomiczne | Lubelskie
 
Wołowina dla każdego to kolejny temat przewodni warsztatów kulinarnych w Lublinie. Na tym warsztacie poznasz potrawy z różnych zakątków kulinarnych. Od aromatycznych sajgonek po stek z antrykotu. Dowiesz się jak zapanować nad smażeniem steku wołowego aby jedzenie sprawiało Ci zawsze radość i satysfakcję. Po tym warsztacie nie raz będziesz sięgał po soczysty rostbef. Wprowadzę Cię także w tajniki gotowania metodą sous-vide. Zatem na warsztat bierzemy tym razem takie o to 4 potrawy:
  • smażone sajgonki z wołowiną, grzybami, marynowanym czosnkiem, kapustą, świeżą kolendrą i sosem szczypiorkowym
  • stek z antrykotu z sosem piwnym, z musztardą, szaltoką i warzywami korzeniowymi z rozmarynem
  • sałatka z pieprzowo-ziołowym rostbefem sous-vide, marynowaną gruszką, kalafiorem, prażonym sezamem i winegretem z suszonych pomidorów

    a na deser już nie wołowina ;)

    gotowane jabłka w syropie na bazie cydru gruszkowego
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 189 zł do 16 lipca, od 16 lipca 219 złTylko 10 miejsc jest na warsztacie!
 
Wołowina | Warsztaty kulinarne w Lublinie | Lubelskie | Pokazy kulinarne | Doradztwo gastronomiczne | Lubelskie
 
 
Posiadasz już voucher?
Napisz bezpośrednio do nas wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl i podaj unikalny kod vouchera.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: 21 lipca 2018 Godzina rozpoczęcia: 09:00 Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 189 zł