mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2024 m-EAT-ing.pl wykonanie eball
Kaczka Warsztaty kulinarne Drób Jak przygotować potrawy z kaczki Sous vide Smażenie kaczki przepis na soczystą kaczkę Lublin Prezent Świąteczny na Mikołaja Lubelskie Lublin mEATing Dawid Furmanek Bloger

Kaczka kaczce nierówna

Warsztaty odbyły się: 18 marca 2017

Kaczka - czyli temat przewodni tego warsztatu kulinarnego. Chcemy aby kaczka gościła coraz częściej na naszych stołach, bo przygotowanie wykwintnej potrawy z kaczki nie musi być trudne. Przynajmniej nie będzie takie po tym właśnie warsztacie kulinarnym. Dowiesz się jak właściwie przygotować kaczkę na kilka sposobów, jak dobierać dodatki do tego rodzaju drobiu aby skomponować przepyszną potrawę. W trakcie warsztatu przygotujesz:

  • Kaczkę sous-vide z korzennym puree z selera i pietruszki z sosem śliwkowym, posypką gryczano-pomarańczową
  • Klasyczną kaczkę na carpaccio z kiszonej cukinii, z pietruszkowym sosem holenderskim, blanszowaną i karmelizowaną brukselką
  • Kacze udko confit z aromatyczną kapustą czerwoną z czerwonym winem i karmelizowaną żółtą marchewką
  • ... a na deser wegańska, pomarańczowa galaretka
Po tym warsztacie wyjdziesz z ogromną dawką wiedzy na temat przyrządzania kaczki. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchennym życiu. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia!
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
 
Cena: 179 zł do końca lutego, od 1 marca 199 zł / Uwaga: brak wolnych miejsc
 
 

Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?

  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkie zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania

Opinie o warsztacie:

Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-) 

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
Voucher / karta podarunkowa
Brakuje Ci pomysłu na prezent mikołajkowy lub pod choinkę? Voucher na ten warsztat będzie idealny dla osób, które lubią spędzać czas w kuchni, chcą poznawać nowe smaki, techniki kulinarne. W celu wykupienia vouchera skontaktuj się z nami.
 
Posiadasz już voucher?
Poinformuj nas o tym pisząc wiadomość na kontakt@m-EAT-ing.pl - uzyskasz szczegółowe informacje jak go wykorzystać.
 
Dawid Furmanek blogger - Lublin - warsztaty i pokazy kulinarne mEATing - Studio kulinarne w Lublinie

Warsztat poprowadzi:

Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje - od prawie 5 lat prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 

 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
Data: 18 marca 2017 Godzina rozpoczęcia: 15:00 Czas trwania: ok. 4 godziny Miejsce: Lublin Cena: 199 zł