Kto nie kocha pierogów?! Chyba każdy ma swoje ulubione wariacje na ten temat. Tym razem przygotujemy w nieco innej odsłonie pierogi. Warsztaty kulinarne zaczniemy od przygotowania świetnego, uniwersalnego ciasta na pierogi.
Na warsztacie ulepimy pierogi z różnymi farszami:
-
po polsku - "wg Św. Jacka" - ze smażonymi ziemniakami, czosnkiem i szpinakiem
-
w stylu meksykańskim - z wołowiną, papryką, serem, czerwona fasolą
-
w stylu chińskim - z wieprzowiną, pędami bambusa, sezamem, grzybami shitake
a na deser...
-
pierogi z kaszanką, boczkiem, miodem i orzechami
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. Dowiesz się jak wygląda gastronomia od kuchni, czego jako Gość restauracji, nie dowiesz się od obsługi. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
Cena: 199 zł do 3 czerwca, od 3 czerwca 229 zł
Posiadasz już voucher?
Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona.
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
-
będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
-
wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
-
jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
-
poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
-
zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
-
spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania.
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)
Tomasz Baranowski
- - - - -
Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.
Michał Borkowski
- - - - -
|
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Właściciel i szef kuchni w Bistro Pazłotko w Lublinie (Najlepszy Debiut Restaurant Week edycja jesienna 2019 r., najlepsza restauracja 2019 roku wg bloga Czy Smakuje). Dawid doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje i czasami recenzuje - prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji.
|
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy
|
Data: 8 czerwca 2021
Godzina rozpoczęcia: 18:30 Czas trwania: 4h
Miejsce: Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin
Cena: 199 zł