mEATing - warsztaty kulinarne
mEATing FacebookmEATing Facebook
mEATing InstagrammEATing Instagram
© 2020 m-EAT-ing.pl wykonanie eball

Kierunek... chyba Francja

Data warsztatów: 22 stycznia 2020
Warsztaty kulinarne Lublin - kuchnia francuska | Bistro Pazłotko | Restauracja Lublin
 
Kuchnia francuska znów zawita na mEATingowych warsztatach kulinarnych. Na tym warsztacie opanujesz wybrane techniki kuchni francuskiej i poznasz jej klasyczne odsłony. Przygotujesz potrawy, które przeniosą Cię na chwilę do francuskich klimatów. Nie byłbym sobą gdybym nie przemycił trochę akcentów polskich w tym warsztacie - tak jak to robię w Bistro Pazłotko!
 
Na warsztat bierzemy aż 4 potrawy:
  • czerwona sałatka z buraka, grejpfruta, z miodem i z pieczonym camembertem, orzechami włoskimi, z bagietką
  • tymiankowa zupa cebulowa z lawendą na palonych kościach wołowych
  • confitowane udo kacze z sosem wiśniowo-żurawinowym, z zielonym korzeniem selera
a na deser...
  • sabayone z prosecco, pijanymi rodzynkami, pomidorami i... bekonem
 
Po tym warsztacie wyjdziesz z porządną dawką wiedzy kulinarnej. Poznasz wiele trików, które ułatwią Ci życie w kuchni. Dowiesz się jak wygląda gastronomia od kuchni, czego jako Gość restauracji, nie dowiesz się od obsługi. A to wszystko oczywiście w doskonałej atmosferze pośród ludzi takich jak Ty - pasjonatów dobrego i smacznego jedzenia! Bez względu na poziom Twojego doświadczenia w podbojach kuchennych, z pewnością ten warsztat jest dla Ciebie!
 
Cena: 199 zł do 15 stycznia, od 15 stycznia 229 zł
 
Miejsce warsztatów - Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin
Posiadasz już voucher?
Zapisz się normalnie na warsztat przez formularz kontaktowy, wpisując w polu Uwagi informację o posiadanym voucherze.
 
Liczba miejsc na warsztacie ograniczona. AKTUALIZACJA: OSTATNIE 1 MIEJSCE!
 
 
Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie kulinarnym?
  • będziesz pracować na indywidualnym stanowisku
  • wszystkie przepisy będziesz mógł odtworzyć bez problemu w swoim domu
  • jeśli nie dasz rady wszystkiego zjeść, co przygotujesz, będziesz mógł zabrać jedzenie na wynos
  • poznasz tricki i techniki kulinarne, dzięki którym rozwiniesz swój talent kulinarny
  • zapoznasz się być może z produktami, o ktorych wcześniej tylko słyszałeś
  • spotkasz ludzi podobnych do siebie - smakoszy, milośnikow dobrego jedzenia i gotowania
 
Opinie o warsztacie:
Wiadomo, że nikt nie lubi gotować jak atmosfera w kuchni jest drętwa i z najlepszych składników nie wydobędziesz wtedy ani grama wysokiej klasy dania. 
Wiadomo również, że na warsztatach kulinarnych z Dawidem nie jest drętwo i niesmacznie, tylko wesoło, pracowicie i z pasją! Więc z powszechnie dostępnych składników wydobędziesz smaki i stworzysz dzięki temu dania, rodem z prawdziwej restauracji tak ja na ostatnich warsztatach! Miłego gotowania życzę ;-)

Tomasz Baranowski
- - - - - 

Poznałem nowe techniki w domowym wydaniu (mam już termometry do gotowania i smażenia, kaczkę kupuje całą, itd), poznałem nowe smaki i ich połączenia i powtarzałem już te dania w domu kilka razy z małymi modyfikacjami - nie tylko mi smakowały.
Generalnie - super klimat zajęć, przydatne techniki, nowe smaki, inspiracje do kolejnych dań w domu.

Michał Borkowski
- - - - - 
 
 
 
 
 
 
 
Warsztat poprowadzi:
Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Właściciel i szef kuchni w Bistro Pazłotko w Lublinie (Najlepszy Debiut Restaurant Week edycja jesienna 2019 r., najlepsza restauracja 2019 roku wg bloga Czy Smakuje). Dawid doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie (Urząd Miasta Lublin), które za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week. Je, gotuje, pisze, analizuje i czasami recenzuje - prowadzi autorskiego bloga kulinarnego RightBehindTheKitchen.blogspot.com, który znalazł się w rankingu 10 najlepszych blogów kulinarnych Gazety Wyborczej. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach biznesu. Doradza restauracjom, tworzy koncepcje oraz opracowuje graficzne projekty menu restauracji. 
 
 
Zobacz zdjęcia z poprzednich warsztatów kulinarnych mEATing:
 
 
Po jeszcze więcej zdjęć zapraszam na profil Instagramowy 
Data: 22 stycznia 2020 Godzina rozpoczęcia: 18:30 Czas trwania: 4h Miejsce: Bistro Pazłotko, Ewangelicka 6, Lublin Cena: 229 zł

Formularz zgłoszeniowy

X akceptuję regulamin